- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Prezent in categoriile:
- Sosuri, La foc, Lapte, Lactate, Legume, Morcovi, Pranz, Cina, Sosuri pentru peste, Gustoase, Sosuri pentru fripturi, Sosuri pentru carne, Sosuri pentru pui, Sosuri pentru gratar, Sosuri pentru vita
De ce ingrediente am nevoie pentru prepararea sosului roz?
Sosul roz are nevoie de aproximativ aceleasi ingrediente precum sosul alb, exceptie facand morcovii care reprezinta ,,personajul" principal in aceasta reteta. Iata, mai exact, de ce anume ai nevoie:
o lingura de faina
o lingura de unt
200 ml de lapte
o jumatate de kg de morcov
sare
lamaie
Cum se prepara sosul roz?
Partea frumoasa la prepararea sosului roz este faptul ca morcovii nu se fierb, se pastreaza cruzi, prin urmare fierul si vitaminele continute de aceste legume se pastreaza nealterate. Iata ce pasi ai de urmat in pregatirea acestui sos delicios si, mai ales, sanatos:
Rumeneste pe uscat o lingura de faina, in cuptor.
Amesteca faina rumenita cu putin lapte rece.
Fierbe laptele si faina amestecand tot timpul.
Dupa ce a fiert, ia amestecul de pe foc si adauga o lingura de unt proaspat.
In amestec se poate adauga, dupa preferinta, suc de lamaie si sare.
Pana aici, dupa cum ati putut observa, am urmat intocmai reteta sosului alb. La sosul alb rezultat vin in completare si morcovii.
Rade morcovii si stoarce-i prin tifon.
Sucul rezultat toarna-l in sosul alb. Acesta va capata o culoare roz si va fi vitaminizat.
Sosul roz se poate servi cu rasol de carne sau de peste si reprezinta o alternative usoara si sanatoasa la sosul greoi de tomate sau la maioneza. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!