- Timp preparare:
- 15 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive calde, Carne de pui, Carne de vita, Carne de curcan, Mic dejun copii, Finger Food, Aperitive foietaj, La gratar, La foc, Branza, Cascaval, Gorgonzola, Mozzarella, Carne, Lactate, Peste, Oua, Zi de nastere, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase
- Ingrediente principale:
- branza, cascaval, bacon
Ingrediente:
Orice combinaţii doreşti: caşcaval, brânză Cheddar, cremă de brânză, brânză feta, bacon, şuncă de pui, ketchup, avocado, ouă, etc.
Sandvişuri rulou
Un mod cu totul ieşit din comun de a prepara un sandviş este prin rularea feliilor de pâine. Paşii sunt foarte simpli: tai coaja feliilor de pâine, le presezi cu un făcăleţ, le î pui pe ele caşcaval şi/sau bacon şi/sau ketchup, apoi le rulezi uşor, le înmoi în unt topit şi le perpeleşti în tigaia grill. Acelaşi rulou îl poţi face şi cu cârnăciori. Şi apoi le serveşti cu ce sosuri doreşti, albe sau roşii sau pesto-ul preferat.
Sandvişuri din lipie
Lipia poate să fie un substituent grozav al feliilor de pâine în sandvişuri. Lipiile le poţi umple cu tot ceea îţi este pe plac, de la diferite sortimente de caşcaval sau brânză, la preparate din carne, mezeluri sau bucăţi de cărniţă fiartă, preparată la grătar sau la cuptor. Apoi poţi folosi atât aparatul de făcut sandvişuri cât şi o tigaie grill, pentru a te bucura de un sandviş cald şi delicios.
Sandvişuri cu clătite
Clătitele sunt foarte versatile în bucătărie. Noi de obicei le servim umplute cu dulceaţă sau cu cremă de ciocolată. Însă ele sunt de multe ori reinterpretate şi servite la cină sau prânz umplute cu ciuperci sau carne tocată. De ce să nu le folosim şi în sandvişuri, pentru a înlocui feliile de pâine? Le poţi umple cu ceea ce doreşti şi apoi le poţi băga în sandviş maker sau le poţi perpeli pe o tigaie grill. De asemenea, poţi alege clătitele clasice sau clătitele americane, în care să nu pui zahăr, desigur.
Sandvişuri cu gofre sau vafe
Gofrele sau vafele sunt delicioase. Le servim cel mai adesea sub formă de desert. Însă, la fel de bine, ele pot înlocui feliile de pâine pentru a prepara cele mai delicioase sandvişuri calde. Recomand să alegi gofre fără zahăr, sau dacă alegi din cele dulci, să le combini cu brânză Cheddar, cremă de brânză şi bacon. Posibilităţile sunt nelimitate, pentru că poţi să le combini chiar şi cu ouă ochiuri sau cu omletă. Dacă ai un aparat de făcut vafe, lucurile se simplifică şi mai mult, pentru că poţi transforma feliile de pâine în gofre şi în final în sandvişuri delicioase.
Sandvişuri cu bagels
Îi cunoaştem drept bagels sau covrigi americani şi sunt, practic, un fel de gogoşi-pâine cu gaură, care pot fi şi o bază grozavă pentru sandvişuri. Partea şi mai bună este că, după ce i-ai umplut cu ingredientele tael favorite ai trei variante: îi pui pe grill, la cuptor sau în sandwich maker. Poţi, de asemenea, doar să perpeleşti bine chifla covrigului american şi să adaugi apoi ingredientele din el. Eu îl ung cu unt şi cremă de branză şi îl aosrtez cu somon afumat şi avocado. Un deliciu!
Sandvişuri din foietaj
Foile de plăcintă sau foietajul pot să devină cu uşurinţă parte dintr-un sandviş. Poţi alege să umpli cu ceea ce îţi place mai mult la un sandviş - caşcaval, brânzeturi, bacon, orice îţi doreşti. Apoi înveleşti bine conţinutulcu foaia de plăcintă sau cu foietajul. Şi, de aici, ai trei variante: bagi la cuptorul încins, pui pe tigaia grill sau bagi în sandwich maker. Eu folosesc cel mai des combinaţia de foietaj cu brânză feta cu spanac.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!