- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Deserturi, Finger Food, Piept de pui, La cuptor, Carne, Placinte, Placinte cu carne, Zi de nastere, Pranz, Cina, Gustari
- Ingrediente principale:
- piept de pui
Ingrediente detaliate pentru placintele cu pui:
- 4 foi de placinta decongelate
- 2 linguri de unt
- 2 fire de praz tocate
- 500 g de piept de pui taiat cubulete si fiert
- 2 linguri de faina
- 1 cana de supa de pui
- 1 ou batut
- 2 linguri de smantana
- sare si piper dupa gust
Cum sa pregatesti placintele cu pui:
Pune untul la topit intr-o cratita, la foc mediu, apoi adauga prazul si gateste-l timp de 5 minute, pana se inmoaie. Adauga faina si supa de pui, amestecand pana cand compozitia se ingroasa. Pune puiul in tigaie si fierbe-l bine, apoi adauga sare si piper dupa gust si ia cratita de pe foc. Taie aluatul in forme rotunde, cu ajutorul unei cani sau a unor forme, apoi pune pe fiecare rotund o lingura de umplutura obtinuta in cratita. Acopera umplutura cu aluat taiat sub aceeasi forma ca si cel de la baza si preseaza-l pe margini, astfel incat, in timp ce sta la copt, continutul sa nu curga in tava. Aseaza placintelele intr-o tava si inainte de a le baga in cuptor, unge-le pe deasupra cu putin ou batut. Lasa-le la copt timp de 20-25 de minute, pana cand se rumenesc.
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!