- Timp preparare:
- 75 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Feluri de mancare, Garnituri, La cuptor, Mancaruri cu cartofi, Mancaruri cu smantana, Mancaruri fara carne, Smantana, Branza, Cascaval, Branza de vaci, Lactate, Legume, Placinte, Oua, Cartofi, Usturoi, Placinte cu branza, Mancaruri, Placinte cu cartofi, Musaca, Placinte simple, Placinte la cuptor, Romanesti, Garnituri pentru fripturi, Garnituri pentru pui, Garnituri pentru peste, Garnituri de cartofi, Pranz, Cina, Gustoase, Cartofi la cuptor, Cartofi gratinati, Cartofi fierti
- Ingrediente principale:
- cartofi, branza
Ingrediente pentru placinta cu cartofi si branza:
500 g de cartofi2 catei de usturoi
200 g de telemea de vaca
100 g de cascaval
50 g de parmezan
100 g de smantana
100 ml de lapte
1 ou
Sare si piper dupa gust
½ de lingurita de oregano - optional
Cum prepari placinta cu cartofi si branza:
Spala si curata legumele. Taie cartofii in felii rotunde si pune-i la fiert in apa cu sare. Intr-un castron mare da pe razatoare telemeaua si cascavalul. Pune separat jumatate. Adauga smantana, oul batut, laptele,s are si piper, usturoiul pisat si oregano si amesteca bine. Cand cartofii s-au fiert scurge-i bine de apa. Aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei un rand de cartofi, apoi compozitia de branza si cascaval si inca un rand de cartofi. Amesteca cu parmezan restul amestecului de branza si cascaval si pune pe deasupra ultimului rand de cartofi. Baga tava la cuptor la 210 grade Celsius pentru 30 de minute, pana ce se rumeneste pe deasupra. Serveste cu rosii cherry. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!