- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Moldovenesti, Deserturi, La cuptor, Smantana, Branza, Lactate, Placinte, Oua, Placinte cu branza, Placinte moldovenesti, Placinte la cuptor, Romanesti, Craciun, Oua de gaina, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Mic dejun, Gustari, Gustoase
- Ingrediente principale:
- branza, stafide
Ingrediente pentru placinta cu branza si stafide:
500 g faina
150 g unt nesarat
50 ml ulei
4 oua
1 lingurita otet
1 lingurita sare - optional
500 g branza (de vaci, de bivolita sau de oaie, mai nesarata)
3 linguri de zahar
2 pliculete de zahar vanilat si/sau esenta de vanilie
1 lingurita de coaja de lamaie rasa
1 ceasca de stafide
2 lingurite de smantana
Cum prepari placinta cu branza si stafide:
Spala stafidele si pune-le la inmuiat in apa. Poti folosi si alte fructe uscate. Amesteca faina cu 100 g unt moale, uleiul, 1 ou, sarea si otetul. Framanta bine pana ce formezi un aluat, intinde o foaie de aproximativ 2 cm, impatureste-o si se lasa deoparte. Intre timp pregateste umplutura: freaca bine branza cu zaharul, pana ce zaharul se topeste, adauga ouale, coaja de lamaie, stafidele, esenta de vanilie si smantana si amesteca pana ce totul se omogenizeaza. Intinde doua foi din aluat. Unge o tava cu unt, aseaza prima foaie, intinde un strat uniform de umplutura cu branza, pune a doua foaie, unge-o cu ulei sau cu unt topit si pune tava la cuptorul incins pentru o ora, la 200 de grade Celsius. Serveste placinta calda sau rece, cu zahar pudra si un strop de smanantana sau dulceata. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!