- Timp preparare:
- 45 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La foc, Piure bebelusi, Legume, Mazare, Piure, Pranz, Simple
- Ingrediente principale:
- mazare, dovlecel
Ingrediente detaliate pentru piure din mazare si dovlecel:
- 200 g dovlecel
- 100g mazare
- ½ ceapa mica
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- un varf de lingurita de ghimbir
- un varf de lingurita de turmeric
- jumatate de cana de apa
- putin ulei de masline
Cum sa pregatesti piure din mazare si dovlecel:
Curata si taie ceapa marunt, apoi pune-o la calit intr-o tigaie, alaturi de usturoi si ghimbir, lasand-o pe foc pana cand devine moale. Adauga turmericul si dovlecelul decojit si taiat in cubulete mici si amesteca pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Toarna apa peste dovlecel, acopera cratita si las-o la foc mediu pentru 15 minute, pana cand dovlecelul este fiert. Adauga mazarea si mai lasa tigaia pe foc inca 5 minute, pana cand apa este complet absorbita. Daca mazarea nu are suficient lichid pentru a fierbe, poti sa mai adaugi pe parcurs putina apa. Cand toate legumele au fiert, transfera-le intr-un blender si amesteca-le bine, pentru a obtine un piure fin.
La servire, poti adauga putina branza data prin razatoare drept topping pentru piureul din mazare si dovlecel.
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!