- Timp preparare:
- 90 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Garnituri, La foc, Mancaruri cu orez, Orez, Legume, Ceapa, Naut, Mancaruri, Garnituri pentru fripturi, Garnituri pentru pui, Garnituri pentru peste, Garnituri de orez, Indiene, Turcesti, Pranz, Cina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- orez, naut
Ingrediente pentru pilaf cu naut
1 conserva de boabe de naut (sau 200 g de naut fiert in prealabil)200 g de orez pentru pilaf, cu bob rotund
250 g de supa de pasare
1 ceapa tocata marunt
2 catei de usturoi, tocati marunt
1 ½ lingura de ulei de masline
¼ de lingurita de sare
¼ de lingurita de piper negru
¼ de lingurita de curry
¼ de lingurita de sofran
3-4 frunze de dafin
Cum prepari pilaf cu naut
Scurge nautul. Intr-o tigaie mare, soteaza ceapa si usturoiul in ulei de masline pana ce isi schimba culoarea, spre auriu. Adauga supa de pui si lasa sa dea in fiert, adauga apoi orezul, nautul, sarea, piperul, sofranul, curry, foile de dafin si amesteca bine. Redu temperatura focului si lasa sa fiarba 20-30 de minute la foc mic. Opreste focul si lasa tigaia acoperita pentru inca cel putin 10 minute. Pilaful cu naut este delicios cald. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!