- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Feluri de mancare, Fripturi la cuptor, La cuptor, Piept de pui, Carne, Fripturi, Mancaruri, Pranz, Cina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- piept de pui, legume
Ingrediente pentru piept de pui umplut
1 kg de piept de pui
100 g de unt
300 g de spanac
1 morcov, 1 ceapa mica
1 ou, 2 linguri de smantana
cimbru, piper alb, boia dulce, coriandru, sare
2 linguri de ulei de masline
1 lingura de zeama de lamaie
4 catei de usturoi
1 ceasca de lapte batut
Cum prepari piept de pui umplut
Mai intai, fa o gaura in pieptul de pui, unde sa pui umplutura. Apoi prepara o marinata pentru pieptul de pui, amestecand laptele batut cu uleiul de masline, cu zeama de lamaie, cu usturoiul pisat si cu putina sare. Lasa pieptul de pui in marinata pentru cel putin 30 de minute, in frigider. Intre timp pregateste umplutura. Spala si curata legumele. Toaca marunt sau da pe razatoare ceapa si morcovul. Apoi soteaza-le in unt, adauga spanacul. Inchide focul si adauga si oul batut si smantana. Scoate pieptul de pui din frigider, pune in el umplutura si baga-l la cuptorul incins in prealabil, intr-o tava in care ai pus si marinata si putina apa. Lasa-l la cuptor pana ce capata o crusta maronie, crocanta. Pofta buna!
Sfat:
Poti sa alegi diverse umpluturi, din diverse legume, care sa o inlocuiasca pe cea de spanac.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!