- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Paste, Paste de post, La foc, Mancaruri rapide, Mancaruri fara carne, Legume, Rosii, Mancaruri, Italiene, Pranz, Cina, De post, Vegetariene, Simple
De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara paste cu bulion?
Ai nevoie de:
- paste
- usturoi
- bulion
- sare
- piper
- mărar
Cum se prepară paste cu bulion?
Iată cum trebuie să procedezi:
- Pastele le fierbi în apă cu sare, le scoți și le pui într-un vas.
- Într-o tigaie încingi puțin ulei, pui bulionul și amesteci.
- Adaugi usturoiul tăiat mărunt, sare și piper după gust.
- Sosul obținut îl pui peste paste și amesteci.
- Pe deasupra presari mărar.
Pentru prepararea pastelor cu bulion pentru copilul tău ai nevoie doar de 20 de minute.
Spaghete cu pastă de tomate
Ne aflăm în plin sezon cald, fiind momentul ideal să profităm de legumele proaspete pe care le găsim în magazine. Niște paste cu bulion sunt o variantă rapidă de fel prinicpal, mai ales pentru zilele când nu ai timp să stai prea mult în bucătărie. Iată o rețetă rapidă și delicioasă de spaghete cu pastă de tomate.
Ingrediente:
- 500 g spaghete
- 600 ml pastă de tomate
- 50 ml ulei
- 1 ardei roșu mediu
- 1 ardei verde mediu
- 1 ceapă
- după gust: piper, sare sau alte condimente
Mod de preparare:
- Pune o oală cu apă și sare pe foc. Când apa a început să fiarbă, adaugă spaghetele și lasă-le la fiert pentru 5 – 12 minute (în funcție de recomandările de pe ambalaj). După ce s-au fiert, scurge spaghetele și lasă-le deoparte.
- Separat, toacă mărunt toate legumele. Apoi, într-o tigaie pune uleiul și lasă-l să se încingă. Legumele trebuie călite pentru 5 – 6 minute. La final, adaugă pasta de tomate, iar amestecul trebuie să mai fiarbă la foc mic pentru alte 10 minute.
- Pastele fierte și scurse se pun în tigaia cu sosul deja fiert. Se pot servi imediat. Poftă bună!
Citește și: Paste cu sos de roșii, spanac și ricotta
Spaghete cu sos de roșii și usturoi
Usturoiul este un ingredient adesea folosit la o multitudine de rețete de paste cu bulion. Pentru cei mici nu sunt recomandate având un gust prea puternic, dar pentru adulți o porție de spaghete cu bulion și usturoi reprezintă un deliciu culinar. Mai jos ai o rețetă delicioasă de spaghete cu sos de roșii și usturoi.
Ingrediente:
- 500 g de spaghete
- 3 căni suc de roșii
- 1 căpățână de usturoi
- condimente după gust
Mod de preparare:
- Spaghetele se pun într-o oală cu apă și un praf de sare cât să le acopere. Oala se pune la fiert pentru 5 – 12 minute.
- În același timp, pune o tigaie pe aragaz în care adaugi 2 – 3 linguri cu ulei. După ce s-a încins uleiul, pune usturoiul pisat și sucul de roșii. Sosul pentru paste cu bulion trebuie să fiarbă pentru 10 – 20 minute.
- După ce ai pastele fierte și scurse le pui peste sosul fiert și amesteci cu grijă. Spaghetele tale cu sos de roșii și usturoi trebuie servite calde.
Dacă simți că lipsește ceva la rețeta simplă de mai sus, poate vrei să mai adaugi câteva ingrediente la aceste paste cu bulion. Pentru amatorii de carne și legume proaspete poți alege și alte rețete ușoare de spaghete precum:
Spaghete cu bulion și șuncă
Pentru 2 porții de spaghete cu bulion, dar și cu multă șuncă ai nevoie de:
- 400 g de spaghete
- 500 ml de bulion
- 200 g de șuncă (poți pune orice fel de șuncă îți place)
- 1 cățel de usturoi
- 1 ceapă medie
- 3 linguri de ulei
- parmezan ras
- condimente după gust
Mod de preparare:
- Pune spaghetele la fiert într-o oală cu apă cât să le acopere și nu uita să pui și un praf de sare. După 5 – 12 minute sunt gata.
- În același timp curăță ceapa, pe care o toci mărunt, iar usturoiul trebuie tăiat pe jumătate. Pune ambele ingrediente la călit într-o tigaie cu acele 3 linguri de ulei. După ce s-au călit, adaugă șunca și bulionul și mai lasă sosul să fiarbă pentru 5 – 7 minute. Nu uita să condimentezi totul după gust.
- Spaghetele fierte le adaugi în tigaia cu sos și amesteci bine.
- În momentul servirii pune deasupra fiecărei porții de paste cu bulion puțin parmezan ras. Poftă bună!
Spaghete cu bulion și carne
Dacă tu și familia ta nu sunteți mari amatori de paste cu legume, varianta ideală sunt niște spaghete cu sos de bulion și carne tocată. Rețeta de mai jos este alternativa rapidă la celebrele paste bolognese, al căror sos este gata abia în 3 – 4 ore.
Ingrediente:
- 500 g de spaghete
- 500 g de carne tocată (poate fi de pui, porc sau vită)
- 400 ml de bulion
- 2 căței de usturoi
- 2 – 3 fire de ceapă verde
- parmezan pentru servire
- condimente după gust
- 2 – 3 linguri cu ulei
Mod de preparare:
- Într-o tigaie mai mare se pune uleiul și se lasă la încins. Apoi, se pune carnea tocată și se prăjește pentru 5 – 8 minute.
- Când toată carne este deja rumenită, adaugi în aceeași tigaie ceapa, usturoiul și condimentele și le lași la călit pentru alte 2 – 3 minute.
- La final, pune și bulionul, iar sosul trebuie să fiarbă pentru 30 de minute, la foc mic. Dacă bulionul ți se pare acrișor, poți corecta acdiditatea sosului adăugând o linguriță cu zahăr. În cele 30 de minute, amestecă ocazional în sos.
- După ce sosul este gata, pune spaghetele peste el și amestecă totul. Pentru servire adaugă parmezan ras peste spaghetele tale cu multă carne.
Spaghete cu piept de pui și bulion
Nu doar adulților le plac porțiile de paste cu bulion și alte ingrediente, ci și copiilor. Dar pentru ei, rețeta trebuie să fie ușor de digerat și să aducă celui mic un aprt de energie. Rețeta de mai jos nu doar că este indicată copiilor, ci se pregătește rapid, mai ales când micuțului tău îi este foarte foame.
Ingrediente:
- 200 g de spaghete
- 250 g piept de pui
- 250 ml de bulion
- 2 – 3 linguri cu ulei
- puțină sare
Mod de preparare:
- Puiul se rumenește într-o tigaie cu acele 2 – 3 liguri cu ulei. După 4 – 5 minute puiul va căpăta o culoare aurie.
- Peste puiul deja rumenit se adaugă bulion și sare după gust. Trebuie să lași sosul să fiarbă până se va îngroșa puțin.
- Atunci când sosul este gata se adaugă spaghetele fierte în prealabil în apă cu sare. Amestecă bine toul, astfel încât toate spaghetele să fie acoperite cu sos.
- Spaghete cu bulion și ciuperci
Ciupercile sunt o sursă excelentă de vitamina D și potasiu. Fie că sunt conservate sau proaspete, ciupercile nu trebuie să lipsească din alimentația noastră. Dacă nu îți place să le consumi ca atare, asociază-le cu niște paste cu bulion și cu siguranță ți se vor părea savuroase.
Pentru câteva porți de paste cu bulion și ciuperci ai nevoie de:
- 500 g de spaghete
- 500 g de ciuperci albe proaspete sau la conservă
- 400 ml de bulion
- 2 – 3 căței de usturoi
- 1 ceapă medie
- 50 ml de ulei
- condimente după gust
Mod de preparare:
- Ciueprcile se pun într-o tigaie cu ulei încins. Ele trebuie să se călească pentru 5 – 6 minute.
- După ce s-au rumenit ciupercile, se adaugă și ceapa tocată mărunt. Ceapa trebuie lăsată și ea la călit pentru alte 5 minute.
- La final, se pune bulionul și cățeii de usturoi tăiați mărunt. Sosul trebuie să fiarbă pentru 10 – 15 minute sau până se îngroașă. Nu uita să adaugi și condimentele dorite în sos.
- Când este gata, sosul se ia de pe foc și se pun în el spaghetele deja fierte în apă cu sare. Amestecă bine pentru ca toate spaghetele să aibă sos.
Paste barilla cu sos de roșii
Pastele Barilla sunt exelente dacă vrei să obții acea consistență „al dente”. Ele se pregătesc foarte simplu, iar dacă nu dorești să adaugi multe ingrediente, un sos de roșii este suficient. Iată de ce ingrdiente ai nevoie pentru paste barilla cu sos de roșii:
- un pachet cu paste Barilla de 500 g
- 600 ml suc de roșii
- 2 – 3 căței de usturoi
- 1 ceapă mică
- 2 – 3 liguri cu ulei de măsline
- 200 g de Gorgonzola dulce
- puțină sare
- oregano
- busuioc
Mod de preparare:
- În apa care deja fierbe și în care ai adăugat un praf de sare, se pun pastele pentru 5 – 7 minute, cât să devină „al dente”.
- Ceapa se pune la călit în uleiul încins, împreună cu usturoiul. Când ambele au devenit translucide, se pune sucul de roșii și se lasă la fiert pentru 15 minute. La final, se adaugă în sos gorgonzola dulce. Nu uita să condimentezi sosul după gust.
- Pastele fierte se pun peste sosul de roșii și se amestecă bine. Aceste paste cu bulion sau sos de roșii Barilla se pot servi cu puțin busuic deasupra.
Citește și: Paste cu roșii și sos de nuci
Paste cu sos de roșii de post
Pentru persoanele care țin post, pastele sunt o alegere excelentă, deoarece ele se pot prepara cu orice ingredient ne place. Dacă ai în casă mai multe legume pe care nu le-ai consumat la timp, le poți pune într-o rețetă de paste cu bulion sau sos de roșii de post.
Pentru paste cu sos de roșii de post ai nevoie de:
- 300 g de paste fără ou
- 400 ml de suc de roșii
- 1 ceapă
- 2 -3 căței de usturoi
- 150 g de măsline
- 200 g de ciuperci
- condimente după gust
Mod de preparare:
- După ce pastele s-au fiert în apa cu sare, se trec printr-un jet de apă rece.
- Într-o tigaie cu ulei încins se pune ceapa tocată mărunt și usturoiul. După 5 minute, se pun ciupercile și măslinele. Amestecul de legume mai trebuie lăsat la călit pentru alte 5 – 6 minute.
- La final, se adaugă sucul de roșii și condimentele după gust. Sosul de roșii cu legume este gata după 15 – 20 de minute.
- Pastele trebuie adăugate în sosul proaspăt dat de pe foc. Se pot servi calde cu puțin busuioc deasupra.
Mâncare de spaghete
Spaghetelor cu suc de roșii de mai jos li se spune sugestiv „mâncare de spaghete”, deoarece au același gust ca acelea de la mama. Simple, dar foarte gustoase, pentru spaghetele cu suc de roșii ca în copilărie ai nevoie de:
- 500 g de spaghete
- jumătate de ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 600 ml de suc de roșii
- brânză de vacă/oaie
- oregano
- busuioc
- sare
Mod de preparare:
- Spaghetele trebuie puse la fiert într-o oală cu apă (cât să le acopere) și sare. Trebuie lăsate la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce sunt gata și deja le-ai scurs, stropește-le cu puțin ulei de măsline.
- Ceapa și usturoiul se pun în tigaia cu ulei încins și se călesc pentru 3 – 4 minute. Apoi, toarnă sucul de roșii și lasă sosul să fiarbă pentru 15 minute. Când se gata, pune busuiocul, oregano și alte condimente pe care le vrei.
- După ce ai așezat aceste paste cu bulion în farfurie, pune deasupra fiecărei porții câteva bucățele de brânză. Aceasta le va da un plus de savoare. Mâncarea ta de spaghete este gata de servit.
Sos pentru paste cu bulion
Sosurile pentru paste pot fi preparate și înainte cu mai multe zile, deoarece se păstrează foarte bine în frigider. Sosul pentru paste cu bulion de mai jos este simplu, dar pentru amatorii de carne îl poți transforma într-un sos de spaghete cu bulion și salam sau alte cărnuri.
Pentru acest sos de spaghete cu bulion ai nevoie de:
- 2 cutii de bulion
- 1 ceapă mare
- 3 – 4 linguri cu ulei de măsline
- 3 căței de usturoi
- 1 linguriță de oregano
- 1 linguriță de busuioc uscat
- puțină sare
Mod de preparare:
- Uleiul de măsline se pune la încălzit într-o oală, la foc mediu. Când uleiul este fierbinte se adaugă ceapa tocată mărunt și usturoiul pisat. Se lasă la călit pentru 5 minute.
- Apoi, se pune bulionul și condimentele și se lasă la fiert pentru 15 – 30 de minute, la foc mic. Trebuie să verifici ca sosul să fie mai gros atunci când îl iei de pe foc.
- După ce sosul s-a răcit, pune-l într-un recipient din sticlă. Sosul trebuie depozitat la frigider și poate fi folosit la numeroase rețete de paste.
Sos de paste clasic
Avantajul sosului de paste clasic este că poate fi utilizat în aproape toate rețetele, nu doar la paste cu bulion simple. Un sos pentru spaghete cu bulion nu trebuie să lipsească din fridgiderul persoanelor care îndrăgesc bucătăria italiană. Dacă vrei să obții un sos de paste clasic prepară cu atenție rețeta de mai jos.
Ingrediente:
- 1 cutie de bulion
- 50 ml ulei de măsline
- 3 – 4 căței de usturoi
- 3 – 4 linguri de apă
- 1 linguriță de busuioc uscat
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
- Într-o tigaie cu uleiul încălzit se adaugă cățeii de usturoi tocați mărunt. După 2 – 3 minute, usturoiul își va elibera aroma.
- Peste usturoi se pune cutia de bulion, lingurile de apă, busuiocul, sarea și piperul după gust. Sosul trebuie lăsat la fiert până scade și este vizibil mai gros. De obicei, este gata în maxim 20 de minute. După ce s-a răcit, sosul este gata de depozitat la frigider.
Dacă îți place bucătăria italiană, nu trebuie să fi un bucătar în adevăratul sens al cuvântului pentru a pregăti niște paste cu bulion. Rețetele sunt simple, delicioase și sunt gata în maxim 30 de minute. Nu uita că rețetele de paste pot fi adaptate după gusturile fiecăruia, dar sunt o variantă gustoasă și pentru copii.
Surse: lauralaurentiu.ro, adihadean.ro, gustos.ro, savoriurbane.com, caietulcuretete.com, lalena.ro, barilla.com, retete.unica.ro, ro.hiloved.com
Surse foto: istockphoto.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!