- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La foc, Branza, Branza de vaci, Lactate, Prajituri, Oua, Papanasi, Oua de gaina, Gustari, Gustoase
Ingrediente:
500 gr branza de vaci
2 oua (daca avem copilasi sub 1 an putem sa punem numai galbenusurile si asa pot papa si ei)
4 linguri de gris
3 linguri de faina
Putin zahar.
Mod de preparare:
Toate ingredientele se amesteca si se fac bulgarasi.
Se pune apa cu putina sare intr-o cratita, iar cand da in clocot se pun papanasii, se trage focul si se lasa la fiert pana se ridica deasupra (cam 10 minute). Papanasii se scot repede din apa dupa ce au fiert sa nu se umple cu apa.
Intr-o tigaie sau tava se prajeste pesmetul cu putin ulei dupa care amestecam papanasii in el.
Se pot servi cu smantana, combinatia de rece cu papanasi calzi e delicioasa, sau pot fi serviti cu zahar, dulceata sau cu ce prefera puiutii vostrii!
Pofta buna!
Reteta propusa de Iulia Liliana
pentru concursul Qbebe: Retete sanatoase pentru mamici si pitici
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!