- Timp preparare:
- 2 ore
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de vita, Fripturi de vita, Fripturi la gratar, Feluri de mancare, Fripturi la cuptor, Fripturi de Craciun, Rodii, Pulpa de vita, Carne, Fructe, Legume, Usturoi, Fripturi, Craciun, Revelion, Pasti, Pranz, Cina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- carne de vita, rodie
Ingrediente pentru friptura de vita in sos de rodie:
1 kg de pulpa de vita
1 fruct de rodie
Pentru sos si marinata:
1 ceasca de suc de rodie
1/4 ceasca de suc de lamaie
2 linguri de rozmarin proaspat tocat
2 linguri de menta proaspat tocata
2 linguri de ulei de masline
3 catei de usturoi pisati
2 lingurite de mustar Dijon
1/2 de lingurita de piper
Cum prepari friptura de vita in sos de rodie:
Amesteca intr-un castron ingredientele pentru marinata si sos. Pune deoparte 3/4 de ceasca din sosul rezultat. Spala bine carnea si pune-o in marinata. Las-o la frigider pentru cel putin 20 de minute. Prepara sosul: toarna ceasca de sos intr-o tigaie si las-l sa fiarba. Redu temperatura si amesteca ocazional, pana ce sosul se ingroasa. Scoate carnea de vita de la marinat. De aici ai doua optiuni:
- fie o pui pe gratar, si o frigi 7 minute pe o parte, 7 pe cealalta
- fie o bagi la cuptor, alaturi de marinata, pentru 35 de minute la 230 de grade Celsius
Scoate friptura pe farfurie, toarna sos peste ea si orneaza cu seminte de rodie. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!