- Timp preparare:
- 50 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Feluri de mancare, Piept de pui, Mancaruri de pui, Mancaruri cu carne, Fara foc, Mancaruri usoare, Mancaruri rapide, Mancaruri gustoase, Lapte, Carne, Lactate, Mancaruri, Pranz
- Ingrediente principale:
- piept pui, morcov, ceapa
Ingrediente detaliate pentru ciulama de pui:
o jumatate de piept de pui
o cana de supa de pui (apa in care a fiert carnea de pui)
o ceapa
doi morcovi
patrunjel radacina
doua cubulete unt
o lingura mare faina
50 ml lapte
Cum preparam ciulama de pui:
Pieptul de pui se spala si taie cubulete, se pune la fiert impreuna cu ceapa, morcovul si radacina de patrunjel in apa cu putina sare (nu uitati ca avem nevoie de o cana de supa). Faina se dizolva intr-o jumatate de cana de apa rece. Intr-o craticioara se topeste untul si i se adauga faina dizolvata in apa amestecand continuu. Imediat vom adauga laptele si cana cu supa de pui rezultata de la fiertul carnii cu radacinoasele. Amestecam mereu pentru a evita formarea cocoloaselor si lasam la foc mic pana cand prinde o consistenta groasa, ca de smantana. La sfarsit adaugam carnea de pui maruntita si mai dam ciulamaua intr-un ultim clocot tot amestecand mereu. Bebelusul se va bucura de o mancarica asa gustoasa!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!