- Timp preparare:
- 45 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Moldovenesti, Carne de pui, Ardelenesti, Oltenesti, Ciorbe, Piept de pui, Smantana, Ciorbe romanesti, Ciorbe ardelenesti, Ciorbe taranesti, Carne, Lactate, Romanesti, Pranz, Cina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- piept de pui, smantana
Ingrediente detaliate pentru Ciorbă rădăuţeană:
- 1 piept de pui sau de curcan
- 1 ceapa
- ½ radacina de patrunje;
- ½ pastarnac
- 2 catei de usturoi
- 2-3 linguri de smantana
- 2 galbenusuri de ou
- 1 legatura de patrunjel
- putina zeama de lamaie
- ½ telina
Cum sa pregatesti Ciorbă rădăuţeană:
Spala si taie cubulete pieptul de pui, apoi pune-l la fiert intr-o oala cu 3,5- 4 litri de apa cu putina sare. Spala legumele si da-le prin razatoare, apoi adauga-le in oala. Lasa totul la fiert pentru 60 de minute. Intre timp, bate galbenusurile de ou cu sare, smantana si 4-5 linguri de ciorba. Toarna amestecul obtinut peste ciorba si da focul la mic. Curata si zdrobeste usturoiul, apoi adauga-l la ciorba, impreuna cu patrunjelul verde, tocat marunt. In functie de preferintele tale si ale celui mic, adauga zeama de lamaie la ciorba, cand aceasta este gata, pentru a-i da un gust acrisor.
Serveste ciorba radauteana cu paine prajita sau crutoane.
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!