- Timp preparare:
- 1 ora
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de vita, Ciorbe, La foc, Ciorbe de vacuta, Ciorbe taranesti, Carne, Legume, Linte, Simple
- Ingrediente principale:
- carne de vita, linte
Ingrediente pentru ciorba de linte cu carne de vita
1 pulpa de manzat de aprox. 300 gr
200 gr linte rosie sau verde
2 morcovi
1 telina mica
1 ardei rosu
1 ardei verde
100 gr mazare verde congelata sau proaspata
1-2 linguri de pasta de rosii sau 2-3 rosii potrivite ca marime
Cum prepari ciorba de linte cu carne de vita
Curata legumele, taie-le felii subtiri, sau cubulete si caleste-le intr-o lingura-doua de ulei, pana cand legumele au devenit sticloase si carnea si-a schimbat culoarea. Adauga supa sau apa fierbinte, o lingura de sare, o foaie de dafin si cateva boabe de piper. Adauga si lintea pe care ai spalat-o si ai inmuiat-o in apa calda cel putin 30 de minute inainte. Fierbe-le pana cand sunt fierte.
La sfarsit adauga rosiile, smantana (dupa gust), patrunjel sau un mix de pantrunjel cu putin tarhon si ia-o de pe foc.
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!