- Timp preparare:
- 40 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Ciorbe, La foc, Iarna, Primavara, Ciorbe de legume, Vara, Toamna, Ciorbe de post, Ciorbe usoare, Varza, Legume, Rosii, Cartofi, Ceapa, Ardei, Romanesti, Pranz, De post, Vegetariene
- Ingrediente principale:
- varza, ardei, morcovi, ceapa
Ingrediente detaliate pentru ciorba de legume:
- ¼ varza alba;
- ½ ceapa alba;
- 1 ceapa verde
- 1 ardei kapia;
- 1 ardei gras verde;
- 2 cartofi medii;
- 2 morcovi medii;
- 3 rosii medii;
- 150 ml pasta de tomate;
- 150 ml bors proaspat (sau praf, atunci cand nu ai la indemana proaspat);
- marar si patrunjel (uscate, cand nu ai la indemana proaspete).
Cum sa pregatesti ciorba de legume:Pune putin ulei la incins in oala de ciorba, toaca ceapa si morcovii in cubulete si pune-le la calit. Cand incep sa devina aramii, adauga ardeii taiati cubulete si varza tocata in fasii subtiri, dar nu foarte lungi. Lasa-le sa se innabuse cateva minute, amestecand sa nu se lipeasca, apoi adauga 2,5L de apa rece si lasa la foc mediu spre mare pentru 10-15 minute. Acum pune cartofii taiati cubulete si rosiile taiate feliute (curatate de seminte). Lasa la fiert pentru inca 10 minute, apoi adauga pasta de tomate, borsul si mararul, amestecand dupa fiecare. Potriveste de sare, lasa inca 7-10 minute la foc mic si este gata! |
|
Pofta buna de legume! |
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!