Motive pentru care demersul rugăciunii este binefăcător pentru copii
Prin rugăciune, copilul învață să-și exprime gratitudinea
Nu este vorba doar despre gratitudinea manifestată pentru Divinitate, ci și pentru aceea exprimată în general, pentru binele din viața sa.
Odată ce învață să se roage la propriul înger păzitor, copilul va simți cât de bine este să fii recunoscător, să-i mulțumești cuiva pentru ceva. De altfel, gratitudinea este benefică și pentru că îi va schimba starea, îl va ajuta să se simtă mai relaxat și să nu se lase prea copleșit de momentele mai grele prin care va putea trece.
Ruga către Îngerul păzitor îl ajută să se simtă mereu în siguranță
Pentru ca micuțul tău să nu se simtă în siguranță doar în preajma ta, ci și când tu nu ești lângă el, îi va prinde să se roage, știind că acolo, undeva, este cineva care îl protejează, că nu este nicicând singur.
Copilul va învăța să aibă încredere și în altceva, în afara lucrurile pe care le vede
Unul dintre principalele beneficii ale rugăciunii, pentru cei mici, este că îi învață să aibă încredere și în alte instanțe, nu numai în cele tangibile, pe care le pot avea oricând în apropiere. Includerea rugăciunii în rutina zilnică a copilului va fi o etapă importantă pentru a-l determina să înțeleagă din ce în ce mai bine și latura spirituală a existenței.
Rugăciunea diminuează temerile
Odată ce începe să se roage, copilul nu se va mai teme atât de mult, înțelegând treptat că rugăciunea adresată Îngerului păzitor îl va ține departe de rele.
Datorită rugăciunii, copilul va deveni mai calm
Este ideal ca un copil să învețe să se roage și cu voce tare, întrucât acest demers îl va determina să se calmeze, să scape de iritare, de stările de anxietate. Pe măsură ce va rosti cuvintele către Îngerașul său, o să fie cuprins de pacea interioară.
Rugăciunea îl determină pe copil să învețe să se concentreze
În special rugăciunea rostită cu voce tare îl va motiva pe copil să dobândească o capacitate de concentrare din ce în ce mai bună, care îi va utilă oricând în viața de zi cu zi.
Variante ale rugăciunii Înger, Îngerașul meu
În funcție de vârsta pe care o are copilul tău, îl poți învăța oricare dintre aceste rugăciuni, ambele adresate Îngerului păzitor:
„Înger, îngeraşul meu,
Ce mi te-a dat Dumnezeu,
Totdeauna fii cu mine
Şi mă-nvaţă să fac bine. Eu sunt mic, tu fă-mă mare.
Eu sunt slab, tu fă-mă tare.
În tot locul mă-nsoţeşte,
Şi de rele mă fereşte. Amin!”
„Înger, îngerașul meu,
Ce mi te-a dat Dumnezeu,
Totdeauna fii cu mine
Și mă-nvață să fac bine!
Eu sunt mic - tu fă-mă mare;
Eu sunt slab - tu fă-mă tare;
În tot locul mă-nsoțește
Și de rele mă ferește!
Doamne, îngerașul Tău
Fie păzitorul meu
Să mă apere mereu
De ispita celui rău!
Doamne, îngerul ce-mi dai
M-ajute s-ajung în rai:
Mântuirea s-o primesc
Lângă Tine, Domn Ceresc!”
Surse: adevărul.ro, blogsbychristianwomen.com, ntchristianschool.com.au
Surse foto: istockphoto.com, pixabay.com