În tot acest context, sunt importante încrederea și sprijinul pe care i le pui la dispoziție, fără a stabili ținte imposibil de atins. Pentru că temperamentul fiecărui copil este diferit, îți propunem câteva idei prin intermediul cărora cel mic va asimila mai bine informația și o va include în procesul său creativ.
Permite-i să interacționeze cât mai mult prin joc și joacă
În era tehnologiei moderne, totul a devenit digitalizat, astfel încât ai nevoie doar de un dispozitiv inteligent conectat la internet și multă baterie pentru a descoperi noi pasiuni. Cu toate că cei mici sunt la un click distanță de informație, s-au îndepărtat îngrijorător de restul persoanelor din jur. Aici intră în scenă jocurile de societate sau board games - o metodă perfectă de a petrece timp cu copilul tău. Prin joacă, cel mic apelează la ramura de gândire, își dezvoltă inteligența emoțională și activează procesul creativ de rezolvare a sarcinilor prezente în joc. Totodată, îl poți apropia de restul copiilor prin această metodă. În mod cert, vor comunica, dezvoltând astfel munca în echipă.
Încurajează-l să se exprime liber, fără piedici, fără critică
Faptul că cel mic nu excelează la toate materiile școlare nu ar trebui să te îngrijoreze, în cele din urmă își va da seama ce activități îi atrag atenția și-i aduc fericire. Evită să-i desconsideri eforturile atunci când încearcă o activitate nouă. Din contră, acordă-i atenție, susține-l și răspunde-i la toate curiozitățile. Dacă este atras de latura artistică, iar desenul face parte din ciclul său creativ, alege rechizite variate și utile pentru realizarea proiectelor sale. Poți profita cât mai mult de aceste momente, deoarece vă vor apropia mai mult ca familie. Detalii aici.
Descoperă personalitatea copilului tău
Nu este un secret că fiecare copil este diferit, având un mod unic de exprimare. Așadar, elementul important în sporirea creativității începe prin cunoașterea și înțelegerea celui mic. Dacă un copil are un temperament coleric, îi poți arăta căi prin care poate trata situațiile ivite prin îmbinarea creativității cu realismul specific. Pe de cealaltă parte, un copil introvertit va lucra mai bine singur și va respinge ideea unui grup, așa că încearcă să te integrezi în mica sa bulă de creativitate.
În cele din urmă, creativitatea nu este un moft sau un principiu care trebuie ignorat din viața copiilor, deoarece îl va ajuta în viitor să ia deciziile mai ușor în situații dificile și să acapareze admirația celor din jur. Transformă-te în pilonul lui de susținere și fii alături de el, cu ocazia fiecărui pas.
Sursă foto: Unsplash.