Unele lucruri în viață necesită vindecare și nu vorbim de vindecarea fizică, ci de cea psihică, mentală și emoțională. Divorțul, pierderea unui membru al familiei, aflarea unei trădări, pierderea locului de muncă, orice lucru care la un moment dat ne doboară, se poate solda cu alunecarea pe panta periculoasă a depresiei, anxietății, neiertării de sine.
Vindecarea este soluția în aceste cazuri, dar din păcate vine lent, foarte lent, abia atunci când ești pregătită. Trebuie să-ți faci un fel de inventar al vieții tale, o retrospectivă, să vezi unde ai greșit, ce puteai să schimbi, ce nu ține de tine să schimbi și abia după aceea poți încerca să te vindeci.
Cum îți dai seama că ai nevoie de vindecare în viața ta?
La fel ca și în cazul unei boli sau afecțiuni fizice, provocările psihice și emoționale prin care ai trecut necesită vindecare. Problema este că, spre deosebire de o durere care persistă și pe care o simți în tot corpul tău sau doar într-o parte a acestuia, provocările emoționale nu dor decât în suflet. Ceea ce înseamnă că, atunci când problemele nu îți dau pace, nu te lasă să dormi, te trag în jos, este semn că ai nevoie de vindecare.
Atunci când nu poți să mănânci, dar simți nevoia să consumi băuturi care induc o stare de euforie, ai nevoie să te vindeci. Atunci când simți nevoia să cumperi cumulsiv, și nu vorbim numai de haine, cu siguranță trebuie să te vindeci. Sunt foarte multe semnale pe care însăți corpul tău ți le dă că are nevoie de vindecare, dar și de iertare din partea ta. Nu în ultimul rând, trebuie să îți asculți intuiția și vei ști cu siguranță când poți începe procesul de auto-vindecare.
Dacă nu vezi lucrurile clar, nu-ți poți da seama ce trebuie să vindeci în viața ta
Sunt situații în care nu poți să vezi lucrurile clar, îți amintești anumite situații care te pun pe gânduri, gândești în perspectivă și nu trăiești prezentul. Nu este cazul să porți mereu cu tine bagajul emoțional cu care te-ai învățat. Dacă nu ești pregătită să te vindeci de ceea ce te trage înapoi, atunci nu realizezi concret ce schimbări trebuie să faci în viața ta.
Găsește un locușor numai al tău, liniștit, un spațiu sigur în care să te eliberezi de toate acele sentimente, tensiuni și încearcă să îți amintești cum a început totul. Vei începe să îți amintești de lucruri pe care credeai că le-ai uitat, de sentimente pe care nici nu știai că le-ai simțit, iar trecutul va reveni într-o clipită în fața ta, desfășurându-se întocmai ca un film. Încet-încet te vei trezi din visarea în care ai rămas blocată atâta amar de vreme și vei încerca să spargi peretele imaginar pe care l-ai construit în jurul tău.
Emoțiile negative ne pot îmbolnăvi copiii. Ce este de făcut?
Atunci când ești pregătită, lasă trecutul în urmă, pentru a te vindeca
Vindecarea înseamnă să elimini supărarea, mânia, anxietatea, tot ceea ce te ține strâns întocmai unui văl, a unei pânze de păianjen din care poți foarte ușor să scapi, dar nu știi cum. Vei simți nevoia să plângi, întocmai ca o adolescentă care a avut pentru prima oară inima rănită, sau ca un copil de care prietenii lui au râs pentru prima dată.
Va trebui să te întorci în timp și să privești cu ochii de adult acele amintiri din copilărie pentru a vedea de ce îți lipsește acum curajul și cum îți poți schimba povestea de viață, deși nu poți da timpul înapoi.
Trebuie să depui efort, să transpiri, să vezi ce sentimente te fac să te simți inconfortabil, cum depășești durerea și mai ales, va trebui să capitulezi în fața evenimentelor care te-au făcut să suferi atât de mult timp. Nu le poți schimba, nu poți face întoarce timpul înapoi, dar poți să îți reclădești viața, știind că te așteaptă un viitor mai bun.
5 exercitii de meditație pentru copii anxioși
Dacă vei face aceste lucruri, viața va începe să se schimbe
Primul pas spre vindecare este să ieși din relațiile care ți-au făcut rău, din relațiile care îți provoacă sentimente neplăcute și să începi altele. Te vei trezi, din senin, sunând o persoană pe care nu ai mai văzut-o de mult timp și cu care vrei să reîncepi conexiunea. Vei simți nevoia să începi nou curs, să scrii, să citești să petreci mult timp afară, să alergi, să bei mai multă apă și să te simți recunoscătoare pentru lucrurile simple din viața ta.
Vei adormi mult mai ușor și mai profund și treptat, te vei întoarce la vechiul TU, eliminând blocajele care te-au împiedicat să vezi viața așa cum este. Vei învăța că, atunci când vrei să spui ceva, nu trebuie să taci. Procesul tău de vindecare nu echivalează doar cu întoarcerea în timp și rezolvarea problemelor, ci și cu privirea în viitor, speranța către lucruri mai bune, trăirea prezentului cu mai multă intensitate.
Nu uita că niciodată nu ai fost cu adevărat pierdută, ci doar te-ai ascuns de problemele tale. Trebuie să faci un efort să îți schimbi viața și să încerci singură sau cu ajutorul unui terapeut, să depășești momentele dificile, acceptând greșelile din trecut și îmbrățișând viitorul luminos.
Surse foto: unsplash.com pexels.com
Surse articol: thoughtcatalog.com