Nucile sunt o sursă extraordinară de acizi grași monosaturați și Omega-3, ceea ce le face extraordinare pentru consum, fiind printre alimentele preferate ale inimii. Din păcate, vreme de foarte mulți ani, oamenii au evitat consumul acestora, din cauza unui motiv relativ evident: teama de a nu dobândi kilograme în plus. Însă, din fericire, consumul regulat și responsabil nu face altceva decât să ne sporească sănătatea. Pe lângă numeroasele proprietăți care acționează asupra organismului nostru, nucile mai au un „as în mânecă”: frunzele! Frunzele de nuc sunt ideale pentru utilizarea externă, mai exact, pentru tratamentul diferitelor afecțiuni ale părului.
Frunze de nuc împotriva căderii părului
Deficitul de seleniu reprezintă una dintre cele mai comune cauze pentru căderea părului. Din fericire, nucile vin în ajutor, fiind pline de seleniu și vitamina B7, care ajută în mod semnificativ cu căderea părului. Prepararea unei tincturi pe baza frunzelor acestora și aplicarea în mod regulat pe suprafața părului va ajuta la diminuarea căderii firelor de păr și menținerea unui aspect sănătos al acestuia.
Sursa foto: istock
Iată de ce ai nevoie pentru a prepara tinctura de frunze de nuc!
Ingrediente:
- 30 grame de frunze de nuc uscate și măcinate (aprox. 2-3 linguri)
- 150 ml de alcool sau alt produs distilat, obţinut în casă
- 100 ml de apă plată
Mod de preparare:
Toate ingredientele se vor adăuga într-o sticlă, lăsată ulterior la macerat pentru aproximativ 2 săptămâni, pe care vom avea grijă să o agităm zilnic, de 2-3 ori, astfel încât toate ingredientele să se întrepătrundă. După încheierea celor 2 săptămâni, amestecul va fi filtrat, iar lichidul obținut se va păstra la rece vreme de 5 zile, pentru a se limpezi. În final, vom strecura din nou lichidul, pentru a scăpa de impurități. Tinctura se va păstra în recipiente de sticlă, închise foarte bine. Ea rezistă vreme de 2 ani sau chiar mult, în funcție de cât de bine este păstrată. Dacă observați depuneri semnificative pe fundul recipientului după mai mult timp, este momentul să renunțați la compoziție și să preparați una nouă!
Sursa foto: istock
Mătreață? Cu frunzele de nuc poți spune „adio”!
Podoaba capilară este una dintre cele mai frumoase părți ale corpului femeii, iar atunci când scalpul ne ridică probleme și apar mici „surprize”, precum mătreața, aspectul nostru fizic are de suferit. Există foarte multe șampoane și soluții care ne promit că ne vor scăpa de mătreață, în comerț, însă cel mai bine este să încercăm să nu încărcăm părul cu multe chimicale, iar în acest scop, natura ne oferă cel mai mare ajutor: frunzele de nuc! Se recomandă utilizarea unei infuzii (realizată din 4 linguri de frunze și 1 l de apă clocotită). Aceasta se va lăsa la răcit și se va utiliza de 2 ori pe săptămână, după spălarea normală a părului, timp de o lună.
Sursa foto: istock
Scalp sănătos, păr frumos
Mătreața nu este singura problemă cu care ne putem confrunta la nivelul scalpului, acesta fiind în permanență predispus infecțiilor. Avantajul utilizării acestor infuzii, în mod regulat, constă și în faptul că reușesc să mențină scalpul sănătos. Datorită proprietăților anti-bacteriene, scalpul nostru va rămâne hidratat în mod corespunzător și ferit de potențialii radicali liberi care ar putea deranja echilibrul la nivelul capilar. Utiliează infuzia de 2 ori pe săptămână, însă ai grijă să faci pauză după o lună. Pentru a menține rezultatele, încearcă să consumi nuci frecvent (nu mai mult de un pumn pe zi). Nu uita - sănătatea vine în primul rând din interior!
Păr rezistent cu frunze de nuc
În aceeași notă: un păr bogat și sănătos este în primul rând un păr cu firul rezistent! Hmm... dar oare ce ne-ar putea ajuta podoaba capilară să fie mai rezistentă? Exact, ați ghicit! Faimoasa minune a naturii: arborele de nuc. Alături de consumul nucilor (care este extrem de benefic pentru sănătatea noastră - atât externă, cât și internă), frunzele acestuia sunt minunate pentru păr. Aplicați infuzia realizată în casă și faceți o cură de una-două luni, repetând ori de câte ori simțiți că este din nou nevoie.
La soare te poți uita, dar la părul spălat cu infuzie de nuc ba!
Beneficiile spălării părului cu infuzie de nuc nu se opresc aici! Vei fi surprinsă ca după ce va usca părul, să observi un luciu extraordinar, aproape similar cu cel pe care il ai după ce te întorci de la salon. Keratina este unul dintre ingredientele cheie care se află în compoziția frunzelor de nuc, iar aceasta ajută enorm la strălucirea și totodată, flexibilitatea părului. Vei observa că părul tău va deveni și mult mai ușor de descurcat, dacă aceasta este o problemă cu care te confrunți în mod frecvent!
Nuanțator natural din coji de nucă
Câte minuni mai poți face cu frunzele de nuc? Destul de multe, printre care, nuanțarea părului! Infuzia obișnuită pe care o prepari deja în casă poate fi suficientă pentru o nuanțare ușoară și vei observa chiar după prima spălare că părul tău se va închide la culoare, însă dacă vrei rezultate mai intense, recomandăm să adaugi și coji verzi de nucă, pisate, în compoziție. Atenție! Ia la cunoștință faptul că părul tău se va închide cu cel puțin două nuanțe la culoare, dacă infuzia este foarte puternică. O poți dilua cu apă atunci când aplici, pentru rezultate moderate.
- Iată o modalitate prin care poți realiza vopseaua naturală, chiar la tine acasă:
Acestea fiind spuse, concluzia este simplă: infuzia cu funze de nuc îți salvează părul și îi oferă viață lungă și sănătoasă atât lui, cât și scalpului tău. 100% naturale, tinctura preparată în casă, precum și infuzia te vor salva dintr-o mulțime de situații și te vor ajuta să ai un păr de invidiat, fără efortul de a merge la salon pentru întreținerea lui, pe care știm cu toate cât de greu este să îl facem atunci când devenim mămici și centrul universului nostru devine micul suflețel pe care l-am adus pe lume.
Surse: rewardme.in, youtube.com
Surse foto: istockphoto.com