Un studiu din afară realizat de Baby Magic arată că tăticii se pricep puțin maI bine la gestionarea tantrumurilor (crizelor de furie), decât mamele (sursa scarymommy.com).
Studiul a avut 2000 de participanți - 1000 de mame și 1000 de tați ai unor copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 4 ani.
Participanții au răspuns la întrebări legate de rolul de părinte în perioada 24.02 - 7.03.2023 și în același timp, au dezvăluit că au câte un conflict cu copilul o dată la 2 zile.
În medie, părinții negociază cu copiii și ajung la un compromis de 4 ori săptămână.
După ce părinții au răspuns la toate întrebările, s-a concluzionat că tații pot gestiona mai bine crizele de furie ale copiilor, decât mamele. Însă diferența nu a fost una semnificativă. Tații au avut un scor de 45%, iar mamele unul de 42%.
Motivele pentru tantrumurile acestor copii, așa cum am menționat și mai sus, sunt unele minore, în ochii noștri. În ochii celor mici, sunt adevărate tragedii. Iată câteva:
- „Nu l-am lăsat să se joace în toaletă”;
- „Nu i-a plăcut culoarea spaghetelor și a refuzat să le mănânce”;
- „Și-a pierdut viermișorul, pe care l-a găsit pe jos și l-a considerat animal de companie”.
Studiul cu pricina a mai relevat și alte lucruri interesante despre rolurile parentale, dar și despre relația copil-părinte.
- Părinții își împart sarcinile în mod egal atunci când vine vorba despre educarea copiilor;
- Mamele fac mai multe compromisuri atunci când vine vorba despre rutina înainte de culcare; iar tații atunci când vine vorba despre ora de baie;
- 50% dintre părinți sunt rușinați pentru modul în care arată casa lor, susținând că deși fac curat în fiecare zi, rezultatele nu se văd. Copiii fac pur și simplu, prea multă mizerie.
- Mamele se simt mai vinovate decât tații, atunci când își dau seama că fac o greșeală în relația cu copilul (59% versus 44%).
Tu ce diferențe mai vezi între rolul mamei și rolul tatălui în familia ta?
Surse foto: www.pexels.com
Surse articol: scarymommy.com upworthy.com