„Mulți părinți recurg la mită, ca să liniștească copilul. De pildă, le spun că dacă încetează să țipe, le cumpără o înghețată. Această abordare înrăutățește comportamentul pe termen lung. Copilul va înțelege că de fiecare dată când face o criză de furie, mama sau tata îi dau un premiu.
De asemenea, nu îi spune copilului „eu plec și te las aici, dacă nu vii. Pa”.
Crizele de furie la copii: Ghid pe varste
În schimbul acestor abordări nepotrivite, îți recomand să încerci următoarele metode:
1. Pregătește-l pentru ce urmează
Când copiii știu la ce să se aștepte, sunt mult mai complianți și nu sunt surprinți atunci când aud „hai să mergem acasă”, sau „nu îți cumpăr o jucărie azi”.
Parcurgeți împreună planul pentru ziua în curs. De exemplu, îi spui că veți sta 2 ore la locul de joacă, iar apoi veți merge acasă ca să mâncați și tot așa.
2. Amintește-i instrucțiunile
Atunci când vă aflați la locul de joacă, spune-i că mai aveți 15 minute până să mergeți acasă; sau, atunci când vă aflați în magazinul cu jucării, mai spune-i încă o dată „să nu uiți că azi nu cămpărăm nicio jucărie”. Asta îl va face să fie atent și să-și amintească instrucțiunile, fără a avea așteptarea să se schimbe ceva.
3. Învață-l despre conceptul timpului
Noțiunea timpului la micuți e foarte diferită de a noastră. De asta ajută ca cel mic să urmărească timpul cu ajutorul ceasului, sau să îi arăți cât timp mai are, sau cât timp a trecut”,
Tu ce părere ai despre sfaturile bonei? Le-ai încercat vreodată sau dacă nu, ești dispus să le pui în practică?
Tehnica de stăpânire a tantrumurilor cu care o mamă a cucerit părinții de pe TikTok
Soacra mea mă încurajează să-mi lovesc copilul atunci când el are o criză de furie și mă lovește
Ce sunt tantrumurile, cum se manifestă și când să ne îngrijorăm
Surse foto: Pexels. Unsplash
Surse articol: insider.com