Toți părinții știu cât de greu este să ieși pe ușă cu un copil la timp pentru a ajunge la școală, fără întârziere. Din păcate sunt situații în care copilul întârzie din cauza lipsei de organizare în familie. Nu este și cazul unei mame a două fetițe în vârstă de nouă și cinci ani care a învățat cum să își aducă fetițele la timp la școală și la grădiniță. Secretul său sunt alarmele la telefon.
„De ce nu mă lași să dansez în timp ce mă îmbrac? M-a întrebat fetița mea în vârstă de cinci ani în timp ce și-a continuat ritmul. Era într-adevăr în toiul unui dans în camera de zi, îmbrăcată parțial cu o cămășuță albă și pantaloni de pijama murdari.
Scena pare adorabilă, numai că, pentru o mamă, care trebuie să se asigure că micuța sa ajunge la timp la școală, după ce insiști timp de 25 de minute să se îmbrace, nu mai este atât de adorabil”, își începe mama povestea.
„Nu am țipat așa cum aș fi vrut, ci i-am arătat telefonul, ci i-am spus că alarma va porni în câteva secunde. După care m-am întors liniștită să-mi sorb cafeluța și un minut mai târziu, până ce alarma să se declanșeze, fiica mea s-a prezentat la masa din bucătărie, îmbrăcată complet pentru școală și a început să își mănânce pâinea prăjită cu unt. Nici acum nu îmi dau seama unde am dat peste acest truc care merge atât de bine”, declară mama.
„Am pus alarmă după alarmă până la momentul plecării și lucrurile au mers perfect”
În calitate de părinte, de cele mai multe ori trezirea, pregătirea micului dejun, hrănirea, aranjarea și plecarea tuturor membrilor familiei la școală, grădiniță sau la locul de muncă este o sarcină suprasolicitantă.
„Este adevărat că fetele au aceeași rutină în fiecare dimineață, se spală pe dinți, mănâncă micul dejun, se îmbracă într-o manieră oarecum dezorganizată. Asta se întâmpla până când am descoperit alarmele.
Prima alarmă pe care am setat-o a fost aceea care ne amintea că trebuie să prindem autobuzul. La început, alarma era folosită mai mult de mine, decât de fetele mele. Dar odată ce a început să funcționeze, mi-am dat seama că așa evitam țipetele de dimineață.
Ori se câte ori alarma se declanșa, fiicele mele care erau deja pregătite, mă sărutau și ieșeau pe ușă”, își amintește femeia.
Aceasta a continuat să adauge câte o alarmă pentru fiecare problemă pe care o întâmpina în pregătirea de dimineață pentru școală.
Mama mărturisește că dat fiind succesul alarmei pentru a prinde autobuzul, a adăugat alarmă după alarmă, până când lucrurile au început să funcționeze de la sine.
La momentul actual, mama împreună cu fiicele ei au cinci alarme setate pentru fiecare dimineață:
- La ora 7:20 o alarmă pentru ca toată lumea să se îmbrace și să se îndrepte către bucătărie;
- La 7:35 o alarmă pentru terminarea micului dejun;
- La 7:40 o alarmă pentru spălarea dinților și pieptănarea părului;
- La 7:45 o alarmă pentru ca toată lumea să fie încălțată, îmbrăcată și să aibă ghiozdănelele în spate;
- La 7:52 o alarmă pentru ca mama împreună cu copiii să se îndrepte către stația de autobuz.
- Autobuzul ajunge la ora 7:57 și până atunci fetele sunt gata pregătite și așteaptă autobuzul.
9 trucuri care să te ajute să-ți trezești mai ușor copilul dimineața
Chiar și tatăl copiilor s-a obișnuit cu acest sistem al alarmelor
Sistemul setării unei pentru fiecare problemă de rezolvat dimineața înainte de a ajunge la școală merge de minune pentru această familie. Fetele nu mai sunt supărate, nu mai trag de timp, nimeni nu se mai ceartă și nu mai răspunde urât.
„Primăvara trecută am plecat într-o mini vacanță în Italia și l-am lăsat pe soțul meu împreună cu fetițele noastre timp de două săptămâni acasă. În mod normal, el s-ar fi descurcat cu rutina de dimineață, dar nu știa de alarmele pe care le aveam setate eu și fetele.
La început, soțul meu și-a cam dat ochii peste cap când a aflat câte alarme trebuia să pună, dar la finalul săptămânii deja schimbase părerea. A ajuns la concluzia că fetele iubeau alarmele și acestea le ajutau să se pregătească pentru a ajunge la timp la școală”, concluzionează mama.
Vocea mamei este cea mai eficientă alarmă pentru copiii somnoroși, conform unui studiu
Părinți cu copii mai mari și mai mici, dacă nu v-ați gândit până acum la o asemenea strategie, ar fi cazul să o puneți în aplicare și să vedeți care ar fi rezultatele după o săptămână cu cinci alarme setate în fiecare dimineață.
Surse foto: istockphoto.com
Surse articol: insider.com