Unele povești de viață sunt cu adevărat dramatice, dar când acestea implică copii mici, nu pot lăsa pe nimeni indiferent. Îngerașii care abia vin pe lume și sunt bolnăviori, au cei mai iubitori părinți care ar face orice pentru binele lor.
Din păcate, planul divin nu coincide cu dorința părinților și deseori copilașii pleacă la cer mult prea devreme. Este și cazul unei femei pe nume Markie, care s-a transformat din sufletul oricărei petreceri într-o mamă îndurerată.
Provenind dintr-o familie mare de mormoni din statul american Utah, Markie Ostler și-a dorit încă de mică să devină mamă. La vârsta de 23 de ani, și-a întâlnit și soțul, bărbatul visurilor ei, pe nume Andrew.
El fiind mai rezervat, iar ea dornică de aventură, formau cuplul perfect. Un an mai târziu, s-au căsătorit și la 25 de ani femeia a rămas însărcinată cu un băiețel căruia i-au pus numele Urban și care seamănă cu perfectul tăticul lui.
Din dorința de a avea o familie cât mai mare, un an mai târziu cuplul a aflat de o nouă sarcină. Părinții au fost mai mult decât încântați pentru că își doreau copii de vârste apropiate.
În cea de-a doua sarcină, mama a suferit niște complicații destul de îngrijorătoare. În unele momente chiar a crezut că a pierdut copilul, dar prima ecografie pe care a făcut-o la medicul ginecolog i-a arătat un bebeluș în formare, cu o inimă foarte puternică și bătăi regulate.
Câteva săptămâni mai târziu a aflat că bebelușul este de fapt o fetiță căreia părinții i-au dat numele Everly Jo. Pe măsură ce sarcina avansează in evoluție, medicul recomandă o morfologie trimestrială, astfel încât să nu existe surprize la naștere.
„În noaptea de dinaintea ecografiei de 20 de săptămâni abia am închis un ochi. Dimineața următoare, pe drum spre medicul ginecolog, a trebuit să oprim mașina pentru a vărsa de câteva ori din cauza anxietății. Din fericire, sora mea m-a liniștit și mi-a spus că totul va fi bine”, declară mama.
În urma morfologiei, tehnicianul care a efectuat întreaga operațiune i-a spus femeii că întrezărește unele anormalități cu care fetița se va naște.
Ulterior, un medic a intrat în sala în care se afla femeia pentru a-i da vești nu tocmai bune. Fetița ei avea probleme grave la inimă și ar fi necesitat o intervenție chirurgicală imediat după naștere.
Au trecut câteva săptămâni până când mama a reușit să facă programare la un medic cardiolog, care i-a explicat pe îndelete cât de complexă era problema la inimioara fetiței. Încă din burtică a fost diagnosticată cu Sindromul hipoplaziei cordului stâng, ventriculul drept cu dublă evacuare, canal AV și stenoză pulmonară.
Practic, problemele cardiace ale fiicei erau atât de grave, încât medicul nici nu a reușit să găsească o imagine vizuală care pe care să le-o arate părinților pentru a-și face o idee. Acesta le-a explicat faptul că fetița va avea nevoie de mai multe intervenții chirurgicale de-a lungul vieții și își va petrece mult timp prin spitale.
Anomaliile congenitale (la nastere)
„Cum se putea ca un copil atât de perfect să fie atât de bolnăvior?”
Pe data de 6 noiembrie 2017 la ora 8:59, Everly Jo Ostler a venit pe lume la spitalul din Utah. Fetița cântărea 2,800 kg și avea 48 cm.
„Arăta incredibil. Avea un chip angelic. Era absolut perfectă. Cum se putea ca un copil atât de perfect să fie atât de bolnăvior?” își amintește mama.
Imediat după naștere, fetița a primit îngrijiri medicale în primele zile ale vieții, iar mama, deși a făcut operație de cezariană, și-a petrecut tot timpul din spital ținându-și fetița în brațe.
La doar trei zile, pe data de 9 noiembrie 2017, Everly a fost supusă primei intervenții chirurgicale pe cord deschis, care s-a dovedit a fi un succes. Dupa o săptămână și jumătate de complicații, cand șuntul BT inserat se pare că dădea rezultate, fetița a fost programată pentru o altă intervenție chirurgicală.
A doua operație pe cord deschis i-a adus micuței o nouă șansă la o viață normală. Aceasta părea că devine tot mai puternică și mai sănătoasă pe zi ce trece, fiind chiar mutată de la Terapie Intensivă într-o nouă cameră în care avea să petreacă timpul împreună cu mama ei. Frățiorul ei mai mare putea să o viziteze în acea cameră imensă, iar mama se simțea cu adevărat binecuvântată.
Povești de mamă: bebelușul meu a făcut un infarct înainte de a se naște
În apropiere de Crăciun, după nici o lună de la nașterea fetiței, la doar două ore după ce a plecat din spital, mama a primit un telefon de la reprezentanții medicali în care i se spunea că trebuie să se întoarcă de urgență.
Everly intrase în stop cardiac la scurt timp după ce părinții au plecat acasă. Deși peste 20 de cadre medicale au făcut tot posibilul pentru a o salva și au făcut manevre de resuscitare mai bine de 45 de minute, părinții au primit cumplita veste.
Pe data de 9 decembrie 2017, Everly Jo a devenit îngeraș, la o lună după prima ei intervenție pe cord deschis.
„De cum am intrat pe ușă am simțit cum 40 de ochi sunt ațintiți spre mine. Nu numai că am asistat la decesul fetiței mele, ci și la frângerea a 20 de inimi ale specialiștilor care au făcut eforturi supraomenești să o salveze.
Medicii ne-au îmbrățișat cu lacrimi în ochi, ne-au spus că le pare rău, au îmbrăcat-o pe Everly în pijamale cu dungi și I-au pus o bentiță roz foarte frumoasă pe căpușor”, declară mama.
După câteva zeci de minute după ce și-au ținut fiica în brațe, părinții au pus-o în pătuțul ei și au acoperit-o cu o păturică, făcându-i câteva poze de rămas bun. Ajunși acasă, mama și-a îmbrățișat băiețelul, după care s-a furișat în camera ei, a închis ușa și s-a prăbușit la pământ, plângând ore în șir.
Și acum crede că Everly a venit pe acest pământ cu un scop foarte precis. Femeia își urmează misiunea pe care consideră că o are de dus la bun sfârșit și își împărtășește povestea celor jur pentru a ajuta și alți părinți ai căror copii au defecte cardiace.
O poveste emoționantă care ne învață că iubirea unei mame nu se poate compara cu nimic altceva în această lume. Cu sufletul gol, femeia aduce și astăzi un omagiu fiicei ei și încearcă să ajute prin povestea sa, părinții care trec prin asemenea încercări dificile.
Surse foto: facebook.com facebook.com
Surse articol: lovewhatmatters.com