„Problemele de sănătate ale fiicei mele au început din perioada preșcolară, când încă era foarte mică. Într-o noapte, cea mică m-a trezit, semnalizând că nu mai poate să respire. Am dus-o imediat la spital.”
Mama povestește că s-a simțit vinovată pentru starea în care se afla fetița, pentru că observase în acea seară că fetița obosea mai repede în timpul jocului. Însă, pentru că a văzut-o cu chef de joacă, nu s-a gândit la nimic grav. „Trebuia să-mi ascult instinctul de mamă și să o duc la spital încă de când am observat că era ceva ciudat cu ea. Acum știu să-mi urmez intuiția în orice situație, mai ales când e vorba despre sănătatea copilului meu.”
Pentru următorii 4 ani din viața fiicei mele și a noastră, de fiecare dată când lua un virus banal din aer sau de la un copil, mereu ajungeam în biroul doctorului pediatru. Nu a mai avut parte de nici o răceală obișnuită, care se tratează cu o simplă aspirină.”
În decursul acestor ani, femeia povestește cum a început să fie paranoică legat de sănătatea fetiței sale. ”La fiecare mic simptom pe care îl observam, mă cuprindea panica și primul meu gând era să merg cu ea la medic.”
Deși problemele respiratorii ale fiicei sale s-au înrăutățit, femeia a găsit consolare la cei din jur. Vecini care ajutau cu o vorbă bună sau cu un mic cadou pentru cea mică, sau alți oameni care aveau, la rândul lor, copii cu diferite probleme de sănătate.
„Partea bună la tot sprijinul din partea celorlalți a fost că oamenii îmi puneau întrebări pe care eu nu mă gândisem să mi le pun. Spre exemplu, nu m-am întrebat niciodată până atunci dacă fiica mea are vreo alergie nedectată.
Chiar și cu toate sfaturile din partea celorlalți, încă nu descoperisem ce era exact în neregulă cu sănătatea fetiței noastre. Însă sentimentul că celorlalți le păsa, îmi aducea o oarecare consolare.”
După ce părinții fetiței au mers la nenumărați medici, încercând să o ajute pe fiica lor, în sfârșit aceasta a primit un tratament care pare să funcționeze. ”Anul trecut, medicul pneumolog i-a prescris fiicei noastre un tratament pentru un anumit tip de infecție respiratorie, dar și pentru astm. Acum se simte mult mai bine și nu mai are crize respiratorii foarte dese.
Ne dorim foarte mult ca cea mică să nu mai rateze zile de școală sau activități cu prietenii ei, însă ne-am obișnuit cu ideea că încă acest lucru nu este posibil în totalitate. Suntem recunoscători că nu este internată în spital și poate fi tratată acasă.”
Mama fetiței ne mai povestește că acum apreciază cu totul altfel sănătatea. Nu în ultimul rând, a învățat să aprecieze faptul că poate petrece fiecare zi alături de fetița ei, chiar dacă nu totul în familia lor este perfect.
Surse foto: www.istockphoto.com
Surse articol: www.scarymommy.com