Lintea
Reprezinta nu numai unul dintre cele mai bogate alimente in fibre si protenie, ci si unul dintre cele mai accesibile la pret. Gateste lintea in combinatie cu legume si orez si condimenteaza cu putin oregano si busuioc. Vei vedea ca cel mic va fi incantat de gust, iar tu vei avea satisfactia ca el mananca sanatos.
TofuBranza Tofu nu este un produs cu care noi, romanii, sa fim foarte obisnuiti. Specialistii recomanda, insa, consumarea acestui produs realizat integral pe baza de soia, in special pentru proteinele si acizii cu efect anticancerigen. Nu evita branza Tofu, mai ales daca ai o fetita, deoarece are efecte spectaculoase asupra corpului ei, in special asupra dezvoltarii tesuturilor de la nivelul sanului. |
|
Unt de arahide
Cea mai mare parte a parintilor refuza sa le dea copiilor unt de arahide, considerand ca are multe calorii si ca ar putea produce o serie de alergii. Intr-adevar, untul de arahide este relativ bogat in grasimi, insa in grasimi mono si poli-saturate, asa ca este mult mai sanatoas decat orice alt produs ce contine grasimi saturate.
Afine
Care sunt beneficiile introducerii in alimentatie a afinelor? Ei bine, acestea sunt foarte bogate in antioxidanti, protejand impotriva bolilor cardiovasculare, impotriva diabetului, imbunatatind functiile creierului si ajutand la prevenirea sau reducerea grasimilor viscerale de pe abdomen, grasimi asociate cu obezitatea si sindromul metabolic.
Varza
Varza are un rol protector impotriva cancerului, ajuta la imbunatatirea digestiei, avand si un efect detoxifiant in organismul copilului. Tocmai de aceea, ideal ar fi ca cel mic sa manance varza sub orice forma, gatita, cruda, salate, cel putin de doua ori pe saptamana.
CacaoSe pare ca celebra cacao cu lapte facuta de bunica, astazi nu-si mai are locul in alimentatia copiilor. Foarte rau, deoarece, desi putin bagat in seama, cacao este unul dintre alimentele cele mai sanatoase pentru copil, avand mari concentratii de flavonoizi, compusi care au rolul de a regla tensiunea arteriala, de a combate bolile de inima si de a imbunatati sanatatea orala. De asemenea, mai ales acum, pe timp de vara, ajuta la protectia pielii de efectele razelor ultraviolete. |
|
Somon
Orice carne de peste este ideala in alimentatia copiilor, insa somonul are un continut mult mai ridicat de acizi grasi Omega 3, fiind considerat unul dintre alimenetele-minune pentru sanatate. Acesti acizi ajuta la imbunatatirea functiilor cognitive, combat depresia si au proprietati antiinflamatorii puternice.
Fasole neagra
Proteine, fibre si calciu... acestea sunt elemenetele pe care le detine din abundenta fasolea. Cu cat fasolea este mai inchisa la culoare, cu atat si beneficiile sunt mai multe. Care sunt beneficiile aduse de consumul boabelor de fasole? Acestea protejeaza impotriva cresterii colesterolului "rau" din sange, care nu este o problema doar a adultilor.
Scortisoara
Specialistii au demonstrat ca scortisoara are efecte miraculoase asupra celor mici: ajuta la reglarea nivelului glicemiei, copilul va deveni mai vioi si mai activ. Asa ca pune scortisoara in prajituri si chiar si in lapticul de dimineata al copilului.
BusuiocNu putem spune ca busuiocul este un aliment. Este, mai degraba, o mirodenie deosebit de sanatoasa ce nu ar trebui sa lipseasca din preparatele copilului. Busuiocul este bogat in antioxidanti, vitaminele A, C si K, dar si potasiu, fier si calciu ce imbunatatesc vizibil digestia. |
Tu ce alimente folosesti predominant in dieta zilnica a copilului tau?