Jucăriile reprezintă un coșmar organizatoric pentru părinți. Peste tot în casă, jucăriile creează dezordine și pericole de împiedicare. Viața fără o soluție de depozitare de jucării de copii accesibilă și ușor de utilizat face aproape imposibilă învățarea copiilor să își pună jucăriile deoparte. Următoarele sfaturi pentru organizarea jucăriilor copiilor dumneavoastră vă pot ajuta să găsiți un sistem de organizare care să fie atât ușor de întreținut, cât și simplu de utilizat.
1. Definiți o zonă de joacă
Jucăriile împrăștiate prin toată casa reprezintă un coșmar organizatoric. Poate fi util să aveți jucării în zone definite din casă. Cei care au case mari pot rezerva o cameră ca zonă de joacă. Cei cu reședințe mai mici ar putea lua în considerare posibilitatea de a limita joaca la dormitoare și la un colț al zonei de living. Atunci când părinții limitează proliferarea jucăriilor, ei fac un pas uriaș spre organizare și asigură o curățenie mai ușoară.
2. Limitați numărul de jucării din casă
Copiii au nevoie doar de un număr limitat de jucării. Mai mult, prea multe jucării pot copleși cu ușurință chiar și cea mai mare cameră de joacă. Pentru a reduce numărul de jucării de copii din casă, începeți prin a elimina jucăriile duplicate, jucăriile stricate și jucăriile pe care copiii nu le folosesc.
3. Fiți realiști în privința dimensiunilor
Copiilor le plac jucăriile mari, corturile, tunelurile și căsuțele de joacă, dar depozitarea acestor jucării poate deveni dificilă dacă locuința dvs. nu dispune de un spațiu adecvat pentru ele. Atunci când cumpărați jucării de copii mari, alegeți un model care se dezasamblează ușor pentru a economisi spațiu.
4. Sortați și depozitați
Clasificați jucăriile pe categorii în funcție de tip (mașini, păpuși, puzzle etc.) Aceste tipuri de jucării de copii specifice și înrudite pot fi depozitate împreună, în loc să fie aruncate într-o cutie de jucării imensă. Făcând acest lucru reduce dezordinea, oferind în același timp copiilor mai multe opțiuni atunci când decid cu ce să se joace.
5. Ciclul și programul jucăriilor
Atunci când aveți de-a face cu un surplus de jucării, rotiți unele dintre ele. Acest lucru ușurează problemele de depozitare în spațiul de locuit, în timp ce ajută la crearea de noi experiențe atunci când jucăriile depozitate reintră în zonele de joc.
6. Folosiți rafturi pentru jucării
Rafturile îi ajută pe copii să vadă ce jucării au. Atunci când sunt folosite cutii de depozitare, încercați să le etichetați cu cuvinte mari sau imagini pentru a-i ajuta pe copii să identifice conținutul lor. Rafturile scot jucăriile și cutiile de pe podea și, de obicei, reprezintă o soluție accesibilă.
7. Curățenie rapidă și ușoară
Cu un program încărcat, uneori copiii nu au timp să își pună toate jucăriile la loc deodată. Pentru aceste ocazii, încercați să folosiți un coș de rufe sau o pătură ca o modalitate de a colecta rapid jucăriile pentru a le depozita mai târziu.
8. Țineți unele jucării la distanță
Puzzle-urile, machetele, cărămizile de joacă și alte jucării cu multe piese pot crea un dezastru atunci când copiii le scot la intervale aleatorii. Părinții pot decide dacă copiii lor au suficient timp pentru a scoate aceste obiecte complicate și pot ajuta la prevenirea amestecării pieselor.
9. Stabiliți reguli
Învățați-i pe copii câte jucării pot avea afară deodată. Acest lucru limitează curățenia și îi încurajează pe copii să termine o activitate înainte de a începe una nouă.
10. Puneți siguranța pe primul loc
Jucăriile și cutiile de depozitare stivuite unele peste altele se pot răsturna și cădea cu ușurință. Găsiți modalități de a păstra jucăriile la o înălțime mică și folosiți rafturi și dulapuri acolo unde este necesar pentru a menține copiii în siguranță.