După nașterea unui copil, femeile nu mai arată ca la 20 de ani. Pielea, odată fermă și tonifiată, capătă un aspect diferit, fiind acoperită de vergeturi și de un strat de grăsime. Corpul după naștere se schimbă, iar cele mai multe femei găsesc acest lucru foarte greu de acceptat.
Nu numai pentru femei, ci și pentru bărbați, schimbările fizice de după naștere sunt o reală provocare. Indiferent de felul în care a arătat femeia înainte de sarcină, de măsura pe care o purta la haine, de kilogramele pe care le avea, purtarea unui bebeluș în pântece timp de nouă luni lasă urme vizibile, care nu pot fi șterse pur și simplu.
Este ca și cum după naștere femeia se schimbă complet, atât fizic, cât și psihic, devine o altă persoană și trebuie să accepte în viața ei acest „străin” pe care l-a purtat în pântece și l-a adus pe lume. Câteva femei ne mărturisesc cum au reușit să își accepte și să își iubească corpul după ce au dat naștere pruncilor.
„Am privit fotografiile mele din sarcină”
„În fiecare zi după ce am născut, mă uitam în oglindă și eram tare dezamăgită de felul în care arătam. Până într-o zi, când gemenii mei au împlinit un an și am dat peste niște fotografii vechi pe care le făceam săptămânal în sarcină. Uitându-mă peste ele, mi-am dat seama prin ce transformări a trecut corpul meu pentru a deveni mama care sunt acum”. Megan Z.
„Am cumpărat un cărucior pentru jogging”
„Achiziționarea și folosirea unui cărucior pentru jogging m-a ajutat să îmi iubesc mai mult corpul după nașterea copilului. M-am gândit că mă va ajuta să slăbesc, dar îmi plăcea la nebunie să mă plimb pe dealuri cu acel căruț”. Kylie A.
„Am învățat să îmi iubesc corpul în sarcină”
„Din punctul meu de vedere, nașterea copiilor chiar mi-a îmbunătățit imaginea și aspectul fizic. Am fost ani buni dușmanul propriului meu corp și mă supăram că nu reușeam să arăt așa cum mi-aș fi dorit. După ce am născut, mi-am dat seama că în viață contează mai mult faptul că am reușit să port în pântece și să aduc pe lume copiii, decât să arăt impecabil”. Lynn S.
Corpul dupa nastere: 10 surprize postpartum
„Am donat hainele vechi”
„Ca să-mi iubesc corpul de după naștere, eu a trebuit să scap de câteva haine vechi. Mă săturasem să fiu permanent nemulțumită de faptul că nu mai încăpeam în ele și probabil nu aș mai fi încăput niciodată într-o mărime atât de mică. Trupul se schimbă de-a lungul vieții și am înțeles asta abia după ce mi-am donat hainele vechi. M-am putut bucura din nou de felul în care arătam, însă în niște ținute mult mai adecvate trupului meu de mămică”. Ashley A.
„Am învățat să iubesc aspectele pozitive ale trupului meu”
„Femeile trebuie să se concentreze asupra lucrurilor extraordinare pe care corpul lor poate să le facă, nu asupra aspectelor negative. Prima genuflexiune pe care am făcut-o după naștere m-a surprins. Nu-mi venea să cred că doar ce dădusem naștere unui copilaș și puteam să fac efort fizic. Am înțeles că trupul meu nu este mai puțin frumos ci doar arată diferit”. Anonim.
„Am cumpărat lenjerie intimă sexy”
„Chiar și după naștere, femeia poate fi sexy în fața soțului ei. Eu am decis să îmi cumpăr lenjerie intimă foarte provocatoare și mi-am ales modelele care îmi avantajau părțile bune și îmi ascundeau defectele. Atunci când porți o lenjerie frumoasă, ești mult mai încrezătoare în tine”. Brittany S.
„Am ales să port haine care chiar îmi plac”
„În primul an după ce am dat naștere copilului meu, mă îngrijoram mereu asupra ținutelor pe care le purtam. Aveam grijă să fiu cât se poate decentă, pentru a da bine în poze. Dar ulterior am realizat cât de inutil era stresul acesta. Așa că am început să port ce mi-a plăcut și ce îmi stătea bine și să-mi redescopăr noua personalitate”. Anonim.
„Am învățat să nu îmi mai setez țeluri nerealiste și un număr ideal de kilograme”
„Eu după ce am născut nu m-am mai cântărit. Oricum era un stres inutil și kilogramele rămâneau la locul lor, iar eu mă simțeam din ce în ce mai prost. Până într-o zi când am decis să nu mai fac o obsesie din numărul lor, ci să mă concentrez asupra altor lucruri importante”. Meghan J.
Schimbarile corpului dupa nastere
„Am învățat să îmi accept vergeturile”
„Eu chiar îmi iubesc vergeturile cu care am rămas după sarcină. Nu m-am chinuit nici să le ascund și nici să le elimin. Faptul că am vergeturi înseamnă că am purtat un copil în pântece și acesta este un act de mare curaj”. Anonim.
„Mi-am schimbat culoarea părului”
„La șase săptămâni după ce l-am născut pe băiețelul meu mi-am schimbat culoarea părului. Am ales culoarea mov. Niciodată nu am făcut o schimbare atât de radicală, până atunci. Doar că simțeam nevoia să-mi recapăt identitatea și acela a fost gest care m-a ajutat să mă regăsesc. M-am simțit ca un star rock!” Anonim.
„Am participat la un maraton”
„Eu am participat la un maraton. Știu că pare incredibil, dar am început antrenamentele când copilașul meu a împlinit vârsta de 1 an. Dintotdeauna mi-am dorit să particip la un maraton, iar aceasta a fost cel mai bun moment. Aspectul corpului meu nu s-a schimbat prea mult, dar mi-am schimbat percepția asupra corpului meu.” Anonim.
„Mă uit cu drag la copilașul meu și uit de toate”
„Atunci când mă simt nesigură asupra felului în care arăt, mă uit la copilașul meu. Este un bebeluș perfect și corpul meu l-a creat. Cum să îmi urăsc corpul când îmi iubesc atât de mult copilul?” Sarah P.
„Am luat lecții de dans”
„Mie îmi place să dansez la modul cel mai serios. Imediat după ce am născut, m-am înscris la cursuri de dans, atât pentru efortul fizic, cât și pentru starea de bine pe care mi-o dădea muzica și dansul. Dansul mă ajută să îmi recapăt puterea și încrederea în mine”. Anonim.
„Mi-am cumpărat blugi noi”
„La câteva luni după ce am născut am ieșit singură în oraș și mi-am cumpărat două perechi frumoase de blugi pe care le-am purtat aproape în fiecare zi. Era ca și cum mi-am ales uniforma de mămică. Nu îmi mai plăcea să mai port pantaloni strâmți pentru că nu mi se mai potriveau. Dar blugii mă făceau să mă simt bine în propria mea piele”. Catherine A.
„Corpul după naștere trebuie să arate diferit”
„Mămicile nemulțumite de felul în care arată încă nu au înțeles că după naștere corpul se schimbă din punct de vedere fizic și nu au ce să facă în acest sens. Adevărul este că eu încă mă străduiesc să îmi accept corpul. Cu toate eforturile pe care le depun, numărul kilogramelor nu vrea să scadă, iar hainele cad diferit acum. Îmi este foarte greu să mă privesc în oglindă, dar îmi amintesc că este absolut normal ca trupul femeii să se schimbe după naștere”. Lauren G.
Fără doar și poate, acceptarea și iubirea corpului de după naștere sunt cele mai grele provocări ale mamelor, indiferent de vârstă. Aspectul complet nerealist al artistelor și actrițelor care după ce dau naștere copiilor par a fi scoase din cutie, nu ajută deloc femeile să își accepte trupul. Poate că unul din sfaturile acestor mămici vă vor ajuta să fiți mai blânde cu nemulțumirile asupra propriului corp care a trecut prin atâtea schimbări pentru a îndeplini scopul suprem: aducerea pe lume a copil.
Surse foto: istockphoto.com
Surse articol: cafemom.com