Drumețiile cu copiii pot fi amuzante! Sfaturi utile pentru părinți

Drumețiile cu copiii pot fi amuzante! Sfaturi utile pentru părinți

Mariana Voinea

Plecați în drumeție cu cei mai mici membrii ai familiei? Iată cum trebuie să vă pregătiți, astfel încât excursia să devină o amintire plăcută.

Știm cu toții că cei mici debordează de energie și au nevoie mereu de activități care să-i mențină ocupați pentru a-și consuma acest surplus pe care îl au. Cel mai bun loc în care copilul își poate consuma energia și poate face mișcare este în natură. Cu siguranță cunoașteți toate beneficiile pe care sportul și plimbările sau drumețiile în natură le aduc celor mici.

În primul rând, plimbările în mijlocul naturii îi țin pe copii departe de micile ecrane care le-au aparat viața și le oferă o nouă șansă să exploreze mediul înconjurător. De asemenea, activitatea fizică, aerul proaspăt și mișcarea sunt temelia creării unor obiceiuri sănătoase pe care trebuie să le aibă în vedere și pe viitor.

Indiferent de vârsta pe care o au copiii dumneavoastră, obiceiul de a ieși împreună în mijlocul naturii va crea o legătură foarte strânsă între părinte și copil și îl va ajuta să își mențină un stil de viață sănătos“, susține doamna doctor Suzanne Barlett Hackenmiller, consilier medical șef al publicației AllTrails.

Fie că au fost iubitori al naturii înainte de a avea copii, sau creșterea lor a trezit înlăuntrul părinților dragostea pentru natură și plimbări, prima experiență alături de cei mici în natură este întotdeauna intimidantă.

Atunci când ne gândim la o drumeție alături de copii mici, ne gândim la mușcături de insecte, la tantumuri, la epuizare dar dacă țineți cont de câteva sfaturi, drumețiile alături de copii pot deveni o nouă activitate favorită a întregii familii“, explică specialista.

Drumețiile în natură aduce aduc beneficii semnificative asupra sănătății

Există numeroase beneficii pe care drumețiile natură le aduc nu numai celor mici, ci întregii familii“, susține experta.

Mușchii se vor întări, circulația sângelui se va îmbunătăți, iar sistemul imunitar se va întări grație oxigenului produs de plante și de copaci.
Fitoncidele sunt substanțe naturale volatile produse de anumite plante și copaci care luptă împotriva infecțiilor virale și bacteriene“, explică medicul.

Plimbarea in parc: 7 reguli la inceput de primavara

Majoritatea copiilor adoră drumețiile în natură sau traseele pe care le au de făcut cu obstacole într-un mediu organizat pentru că astfel își pot pune mișcare corpul și își pot îmbunătăți motricitatea.

Plimbările pe diferite terenuri înclinate sau dificile au același efect. Cei mici își vor îmbunătăți echilibrul și agilitatea. În plus, excursiile în natură vor da întregii familii o stare de bine, de relaxare și de conectare cu natura precum și unul cu celălalt.

Începeți aventura drumețiilor în primele luni de viață ale bebelușului

Drumețiile în natură pot începe chiar atunci care mama se simte suficient de bine și după ce s-a recuperat în urma nașterii. Acela este momentul perfect pentru a duce copilul în prima lui plimbare.

Doamna doctor Hackenmiller chiar încurajează mămicile ca în perioada postpartum să iasă la plimbare cu copiii în natură. “Cu cât copiii ajung să facă plimbări mai lungi, cu atât veți observa o îmbunătățire în performanțele lor. Copiii sunt curioși și dornici de aventură așa că nu părinții trebuie să-i lase să exploreze natura și să dea frâu imaginației“, susține medicul.

mama cu doi copii in poiana

Zero experiență în drumeții? Nicio problemă! Începeți cu plimbările în parc!

De obicei atunci când ne gândim la drumeții, ne gândim la acele excursii pe munte, pe un teren accidentat, înconjurat de animale sălbatice. Drumețiile pot reprezenta o plimbare în parcul din apropierea casei sau o plimbare cu căruțul în păduricea din vecinătate, dacă aceasta există.

Cu cât vă coborâți standardele și vă imaginați drumețiile a fi plimbări mult mai simple, cu atât vă vei simți mai bine împreună cu membrii familiei“, afirmă Carly Smith, director de marketing al aceleași publicații.

Încrederea și buna organizare a drumețiilor sunt cheia pentru reușita plimbării. Este necesar să se stabilească punctul de plecare, punctul de sosire, traseul și durata estimată a drumeției.

Vacanţa cu copiii: Cele mai frumoase destinaţii montane

Plimbările cu copiii nu au nevoie de echipament special, drumețiile da!

Frumusețea drumețiilor făcute împreună cu copiii stă în lejeritatea echipamentului. O plimbare în parc nu necesită echipament special“, susține directorul de marketing.

O pereche de încălțăminte adecvată, foarte rezistentă pe orice fel de traseu este singura condiție pe care părinții trebuie să o aibă în vedere înainte de a pleca la drumeție cu copiii. Pentru copiii mai mici, se insistă asupra folosirii unui cărucior confortabil cu protecție solară.

Loțiunea de protecție solară apa și hrana sunt imperioase necesare înainte de a pleca alături de cei mici în aventură“, continuă ea.

Cum rămâne cu nevoile fiziologice ale copiilor în drumeții?

În familiile ai căror copii abia sunt antrenați la oliță. este necesar ca înainte de a pleca de acasă în parc să fie duși la toaletă. Dacă apar situații de urgență, părinții vor alege un loc discret, ferit de ochii lumii, în care copilul să își facă nevoile fiziologice. După alegerea locului, este important ca părintele să strângă mizeria și să o arunce în mod corespunzător.

Iată principalele sfaturi de care trebuie să ții cont înainte de o drumeție:

1. Asigură-te că ai echipamentul potrivit și îmbrăcămintea corespunzătoare.

Chiar dacă nu pleci pe munte, este important să îi asiguri copilului haine corespunzătoare condițiilor meteo de afară. Este necesară și o pereche de încălțăminte în care se simtă confortabil și să poată parcurge trasee dificile.

2. Alege lungimea potrivită pentru traseul tău

În funcție de vârsta copilului, de așteptările tale și de locația aleasă, nu te înhăma mai mult decât poți să duci. Ține cont de vârsta copilului și de capacitatea lui, dar și de capacitatea ta de a face efort.

3.Află cât mai multe lucruri despre traseul pe care l-ai ales pentru drumeție

Este foarte greu să pleci la drum fără informații clare asupra potecilor pe care vei merge, asupra potențialelor pericole, faunei și vegetației din jur, de aceea este foarte bine să te informezi înainte de a pleca copilul la drum.

4. Pauzele mici și dese cheia marilor succese

Copiii nu au aceeași capacitate și rezistență la efort ca și noi, adulții. De aceea este foarte important să nu epuizăm copilul pe traseu și se acordăm suficient timp încât să respire, să ia o pauză și să își odihnească puțin piciorușele.

5. Transformă drumeția într-o aventură la finalul căreia copilul va primi o recompensă

Chiar dacă nu ești mare fan al oferirii recompenselor copiilor, este important să știi că micuții vor face totul cu mai mare drag dacă vor ști că la finalul traseului îi așteaptă ceva bun.

Transformă totul într-o aventură! Drumeția voastră trebuie să fie o poveste. Copilul trebuie să fie încântat și nerăbdător înainte de a pleca la drum. Iar la final, recompensa poate fi o vizită la o stână, un loc liniștit unde puteți face un picnic lângă un pârâu în care care vă puteți răcori după.

Recompensele nu trebuie să fie de ordin material sau financiar, ci să fie provenite tot din natură. Alegeți o mică escapadă într-o poieniță de unde să luați ca suvenir un buchet mare de floricele și copilul va fi mai mult decât fericit.

Drumețiile cu copiii pot fi, într-adevăr amuzante, dacă părinții aleg traseul potrivit la finalul căruia întreaga familie se bucură de momente de liniște. Cu îmbrăcămintea corespunzătoare, hrană și apă suficientă în rucsac, multă voie bună și cântecele, drumețiile se vor dovedi o adevărată încântare pentru toți membrii familiei. Profitați de ocazie să le oferiți explicații și răspunsuri la întrebări legate de natura înconjurătoare, și nu uitați să faceți poze!

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: www.mother.lyemunte.ro

Articolul urmator
Dragi părinți, nu vă mai pedepsiți. Copiii au nevoie de limite clare pentru a-și îmbunătăți comportamentul
Dragi părinți, nu vă mai pedepsiți. Copiii au nevoie de limite clare pentru a-și îmbunătăți comportamentul

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    6 activități amuzante de interior pentru părinți și copii în zilele caniculare
    6 activități amuzante de interior pentru părinți și copii în zilele caniculare

    Simțim cu toții zilele caniculare, ne este din ce în ce mai greu să ieșim afară în timpul zilei, pentru că temperaturile cresc pe zi ce trece. Tocmai de asta, suntem...

    Sfaturi utile pentru ora de baie a micuțului de la o mamă de 7 copii
    Sfaturi utile pentru ora de baie a micuțului de la o mamă de 7 copii

    Crezi că este greu să îi faci baie unui singur copil? Stai să vezi cum se descurcă această mamă când vine momentul să se ocupe de cei șapte copii ai săi! Jackie B., o...

    10 sfaturi utile pentru viitorii tătici care vor să fie de ajutor în momentul nașterii
    10 sfaturi utile pentru viitorii tătici care vor să fie de ajutor în momentul nașterii

    Momentul nașterii este unul cel puțin emoționant, atât pentru viitoarea mămică, dar mai ales pentru mândrul tătic căruia îi revine sarcina de a fi alături de...

    Copiii nu pot salva o căsnicie, dar pot repara relația cu mama ta
    Copiii nu pot salva o căsnicie, dar pot repara relația cu mama ta

    O femeie de peste hotare ne vorbește despre etapele relației cu mama sa, precum și cum s-a schimbat aceasta de când autoarea a devenit mamă. O poveste din care putem învăța...

    Îmi urăsc copiii vitregi. Efectiv, nu-i pot iubi, nu-i pot accepta și nu aș vrea să-i mai văd vreodată
    Îmi urăsc copiii vitregi. Efectiv, nu-i pot iubi, nu-i pot accepta și nu aș vrea să-i mai văd vreodată

    Se întâmplă în multe familii în care partenerii au copii din relațiile anterioare. Se dezvoltă un război tacit între copii și părintele vitreg, care din...

    Anchetă Salvați Copiii: 36% dintre părinții plecați în străinătate nu-și pot petrece concediul cu copiii rămași în România
    Anchetă Salvați Copiii: 36% dintre părinții plecați în străinătate nu-și pot petrece concediul cu copiii rămași în România

    Potrivit unui sondaj realizat de „Salvați Copiii România”, care a fost făcut public luna aceasta, mai puțin de jumătate dintre părinții care lucrează peste hotare...

    Ce inseamna sa fii parinte? Cele mai amuzante si sincere definitii
    Ce inseamna sa fii parinte? Cele mai amuzante si sincere definitii

    Daca vrei sa stii ce inseamna sa fii parinte, n-ai nevoie de studii, carti sau specialisti. E suficient sa urmaresti statusurile din retelele de socializare. Vei gasi acolo cele mai sincere...

    O femeie care dădea sfaturi de parenting pe internet a fost arestată pentru că și-a neglijat copiii
    O femeie care dădea sfaturi de parenting pe internet a fost arestată pentru că și-a neglijat copiii

    Ruby Franke avea peste 2 milioane de abonați pe canalul său de YouTube (pe care acum l-a șters). Acolo oferea sfaturi de parenting și oferea detalii despre viața sa de familie. Cu toate...

    © 2024 Qbebe