Iată câteva sfaturi pentru ora de baie a micuțului de la o mamă de 7 copii!
O baie pe săptămână este suficientă
Când Jackie a născut primul copil, a urmat toate cu sfințenie toate sfaturile pe care le citise în cărțile de parenting. "Credeam că trebuie să-mi spăl copilul în fiecare seară, altfel voi fi o mamă oribilă", spune ea. "Pe măsură ce am avut mai mulți copii, toate sfaturile și regulile au ieșit pe fereastră. Mi-am dat seama că cei mici nu au nevoie de o baie în fiecare zi. La fel cum nu e nevoie că fiecare dintre să fie înscris la tot felul de activități extrașcolare. Multe dintre aceste lucruri chiar nu contează", mai adaugă aceasta.
Ea recunoaște că își spală copiii doar atunci când este nevoie. "Cu excepția cazului în care nu se rostogolesc în nisip în parc sau fac altceva care mi se pare scârbos, nu am de gând să îi bag în baie urlând", spune Jackie, care spune despre ea că este germofobă. Cu toate acestea, ea apelează își îmbăiază copiii doar atunci când aceștia sunt murdari (ceea ce are mult mai mult sens decât planificarea unor zile specifice din săptămână pentru a face baie).
Copiii ies din cadă în ordinea vârstei, cei mai mici fiind primii
Jackie explică faptul că îmbăierea mai multor copii în același timp este un exercițiu de logistică, dar siguranța este întotdeauna pe primul loc. Atunci când spală mai mulți copii, ea îl scoate mai întâi pe cel mai mic din cadă, apoi pe următorul mai mare, apoi pe următorul mai mare - toate acestea fără a-și lua ochii de la nimeni. Abia după ce toți copiii au ieșit din cadă îi șterge cu prosopul. "Cineva ajunge întotdeauna să alerge prin casă ud sau să facă pipi pe jos. Poate deveni o nebunie daca nu ești puțin organizat", recunoaște ea.
Atunci când ți se oferă ajutor, acceptă-l!
În urmă cu câteva luni, fiica cea mare a lui Jackie, în vârstă de 9 ani, a decis că vrea să facă duș cu două dintre surorile ei mai mici - o activitate unică care a devenit de atunci o rutină standard. Surioara mai mare spălă cu săpun, clătește, usucă și își îmbracă surorile mai mici. În timpul dușului, "mă asigur că sunt în cealaltă cameră făcând altceva. Nu le supraveghez; m-ar stresa", spune Jackie. Este că un spa pentru copii, dar gratuit (și eliberator).
Bombele de baie sunt cele mai bune jucării
Bombele de baie sunt foarte iubite în casa lui Jackie. La urma urmei, ele transformă apa în diferite culori, spre entuziasmul copiilor mai mici, care abia așteaptă ora băiței pentru a vedea în ce culori se scalda.
Nu încerca să câștigi toate bătăliile
Copilul nu vrea să intre în cadă? Renunța și evita conflictul. Singura bătălie pe care Jackie o duce cu adevărat implică limitele în ceea ce privește uitatul la televizor și folosirea telefonului mobil, în special cu cei trei copii mai mari ai ei. "Aș putea evita orice ceartă dacă aș permite accesul complet la telefoane și computere în orice moment. Dar atunci ei nu ar vorbi niciodată cu mine. Mă întristează să îi văd atât de dependenți", spune femeia.
Bucură-te de fiecare moment cu copiii tăi, chiar și de cele mai puțin plăcute
"Cel mai rău lucru pe care l-au făcut copiii mei în cadă a fost să arunce apă pe jos și, desigur, mă frustrează faptul că trebuie să curăț", recunoaște ea. Dar acest lucru nu o mai enervează - cel puțin nu în acest moment: "Am mai multă empatie și răbdare decât aveam când aveam doar unul sau doi copii. Acum știu că mizeria nu contează. Privesc în perspectivă", spune ea.
Cel mai bun mod de a vă păstra calmul cu miciutii năzdravani este să vă amintiți că cele mai grele momente sunt la fel de trecătoare că și cele mai speciale. "Copiii cresc atât de repede. Încerc să iubesc fiecare moment înainte ca ei să plece la facultate și să aibă alte preocupări, departe de casă".
Surse articol: scarymommy.com