„Copilul meu a început să se descopere pe sine în liceu. De atunci, și-a schimbat pronumele de mai multe ori până să-și dea seama că e nonbinar, mai exact, că se identifică ca având o identitate fluctuantă de gen (gender fluid)”, povestește mămica cu pricina.
Persoanele nonbinare sunt acelea care se identifică cu două sau mai multe genuri (bigender, trigender); niciun gen (agender, fără gen);o identitate fluctuantă de gen (gender fluid).
La polul opus, există persoanele binare, cele care se identifică fie cu genul masculin, fie cu genul feminin.
Mai departe, mama relatează că după ce copilul său i-a mărturisit adevărul despre sine, cel mai greu a fost să le spună membrilor familiei, de teamă că îl vor judeca. Din fericire nu a fost așa, însă a întâmpinat un obstacol atunci când a fost vorba să le spună nepoatelor sale de 5, respectiv 8 ani, tocmai pentru că sunt copii și le este mai greu să înțeleagă.
„L-am rugat pe fratele meu, Evans, să le dea vestea fetelor sale și să le explice puțin cum ar trebui să își numească verișorul. Gracie și-a schimbat numele în Henry și nu se identifică nici ca femeie, nici ca bărbat; deși este un bărbat trans.
Prin urmare, fratele meu a trebuit să-și aleagă cu atenție cuvintele.
Spre surprinderea mea, fetele s-au adaptat imediat și l-au numit pe Henry după modul dorit. Și tot spre surprinderea mea, mulți părinți vorbesc cu copiii lor despre asta la o vârstă fragedă, în jur de 3-4 ani”, a mai spus femeia.
„Copiii se adaptează foarte ușor și nu au probleme în a numi pe cineva după identitatea de gen dorită. Ei sunt foarte flexibili. Adulții, în schimb, au nevoie de mai mult timp pentru a se adapta”, dezvăluie Amy Mezulis, psiholog clinician.
Surse foto: istockphoto
Surse articol: scarymommy.com