Salvați Copiii, alături de clienții Libris, donează echipamente vitale în valoare de 105.000 de Euro Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș

Salvați Copiii, alături de clienții Libris, donează echipamente vitale în valoare de 105.000 de Euro Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș

Georgiana Popa

Târgu Mureș, 1 aprilie 2019: Peste 100.000 de clienți ai librăriei online Libris au donat pentru Salvați Copiii în cadrul proiectului de strângere de fonduri în beneficiul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș. Suma strânsă în urma donațiilor a fost utilizată integral de către Salvați Copiii pentru achiziția unui aparat de ventilație Maquet Servo-U și a unui monitor Spectrum M4, în valoare de 105.000 de Euro.

În România se nasc anual 1.000 de nou-născuți cu malformații congenitale cardiovasculare care, conform opiniei specialiștilor, trebuie operați în primul an de viață. Aproximativ 10% dintre acești pacienți reprezintă urgențe care trebuie tratate chirurgical în perioada neonatală. Din estimările medicilor, în România se efectuează anual aproximativ 450 de intervenții cardiovasculare pediatrice, dintre care 300 sunt realizate la Târgu Mureș. Începând cu anul 2005, au fost operați aici peste 3.600 de copii, dintre care peste 500 de nou-născuți în urgență.

Numărul mare de intervenții chirurgicale dificile realizate la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș - cele mai multe din țară - a determinat Organizația Salvați Copiii, alături de Libris, să se implice în dotarea Centrului cu aparatură medicală performantă de primă necesitate.

salvati copiii 

"Clinica de la Târgu Mureș este un pilon fundamental în ceea ce privește patologia cardiacă a nou-născuților. Aici ajung nou-născuți din întreaga țară, care au nevoie de intervenție medicală promptă. Am lucrat cu medicii - o echipă formidabilă, care s-a dezvoltat de la an la an - pentru a putea aduce în clinica de chirurgie cardiacă aparatura medicală de care ei au nevoie, pentru a-i îngriji pe cei mai vulnerabili, nou-născuții cu malformații cardiace. Performanțele de la Târgu Mureș sunt remarcabile și dotarea acestei clinici reprezintă o prioritate vitală pentru România. Mizăm pe parteneriatul cu medicii, pentru a-i salva pe micuții noștri luptători", a precizat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

"Aparatele de ventilație fac parte din categoria echipamentelor esențiale, care susțin funcții vitale într-o reanimare. Date fiind vârsta și patologia pacienților din secție, era nevoie de un aparat de ventilație performant care să asigure un tratament cât mai adecvat și, pe cât posibil, lipsit de efecte secundare sau complicații. Prin precizia lui (< 2 ml per respirație) și prin posibilitățile sale de tratament, acest aparat ne permite să îngrijim optim pacienți foarte fragili, cum sunt nou-născuții la care, după intervenția chirurgicală trebuie lăsat toracele deschis câteva zile", a explicat prof. dr. Horațiu Suciu, șeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș.

Dotare realizată cu sprijinul clienților librăriei online Libris

Dotarea de la Târgu Mureș este cea de-a noua realizată în cadrul parteneriatului dintre Libris și Salvați Copiii.
Clienții librăriei online au opțiunea să adauge în coșul de cumpărături o sumă la alegere, direcționată integral către Salvați Copiii. În cei patru ani de la inițierea parteneriatului Salvați Copiii - Libris, clienții librăriei au donat în total 320.000 de Euro, donația medie crescând de la 3,14 lei la 4,72 lei.

„O societate preocupată de sănătatea fizică și emoțională a membrilor săi este o societate preocupată de viitor. Faptul că 100.000 de clienți Libris au reușit, în 10 luni de zile, să strângă suma de 105.000 de Euro pentru a ajuta la această dotare este impresionant. Acești oameni interesați de lectură, atenți la ceea ce se întâmplă în jurul lor și conștienți că schimbarea o susține fiecare dintre noi, puțin câte puțin, ne fac să privim cu încredere spre viitor. Le mulțumim pentru că s-au raliat demersului nostru și al Salvați Copiii și pentru că împreună am reușit să achiziționăm echipamente care, la propriu, salvează vieți", a declarat Virgil Oniță, Director General Libris.

salvati copiii 

Secția de Anestezie și terapie intensivă a Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș și cea de neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș acționează complementar în tratarea afecțiunilor cardiace complexe. Astfel, mulți bebeluși născuți la Târgu Mureș sau în alt centru din țară sunt diagnosticați, tratați și urmăriți preoperator în Secția de neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență, urmând a fi transferați pentru operație și terapie postoperatorie la Secția ATI a Institutului. Diagnosticul prenatal, tot mai eficient în ultima vreme, determină tot mai multe mame să decidă să nască la Târgu Mureș, pentru a putea oferi copilului lor îngrijirea optimă, imediat după naștere.

Solidaritatea - soluția pe termen lung pentru investiția în viață

Prin solidaritatea persoanelor fizice și a companiilor, care au utilizat mecanismele de donație online, prin sms, direct debit, 2% din impozitul pe venit, 20% din impozitul pe profit, Salvați Copiii poate susține în continuare activitatea medicilor de la Târgu Mureș și va dona, de asemenea, echipamente performante Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș - Secția neonatologie. Aici vor ajunge un aparat de ventilație non-invazivă, un ventilator și un bilirubinometru, în valoare de 44.900 de Euro.

Totodată, organizația face o investiție pentru salvarea nou-născuților de la Spitalul Clinic Județean Târgu Mureș - secția neonatologie, donând o masă radiantă în valoare de 10.500 de Euro.

Anterior, a mai fost donată celor două secții aparatură performantă în valoare de 154.000 de Euro.

salvati copiii 

"Avem prematuri cu patologii complexe, pentru care orice minut de întârziere în intervenție poate fi fatal. O secție dotată cu tot ceea ce este necesar este una în care medicii pot garanta cea mai bună îngrijire și recuperare a micuților care se nasc înainte de termen", a spus conf. Dr. Manuela Cucerea, șef Secție Neonatologie Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

"Îngrijirea copiilor nou-născuți bolnavi este un privilegiu, dar este în același timp un proces care necesită un bun management al problemelor financiare. În ultimii trei ani, colaborarea Secției noastre cu Organizația Salvați Copiii a făcut posibilă oferirea de îngrijiri medicale speciale pentru copiii nou-născuți bolnavi, dar și pentru screening malformativ al pacienților nou-născuți asimptomatici", a spus Dr. Laura Suciu, șef Secție Neonatologie Spitalul Clinic Județean Târgu Mureș.

Organizația Salvați Copiii va continua să atragă atenția asupra efortului pe care îl depun medicii în salvarea a mii de vieți în cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, unde mai este nevoie, potrivit solicitărilor medicilor, de un sistem de radiologie digital, al cărui preț estimativ este de 175.000 de Euro.

salvati copiii 

În prezent, radiografiile în terapie intensivă se fac prin metoda "clasică", pe film. Un sistem de imagistică digitală ar permite: o expunere mult redusă la radiații, obținerea mult mai rapidă (practic instant) a imaginilor, o calitate mult îmbunătățită a imaginilor, stocarea pe termen lung (importantă, de vreme ce acești copii suferă multiple internări și intervenții).

Salvați Copiii România a identificat, de-a lungul celor șapte ani de campanie pentru reducerea mortalității infantile, mecanisme de finanțare care să acopere componenta de intervenție, pentru că salvarea vieților copiilor născuți prematur este o urgență.

Viața prematurilor depinde de investiția în maternități: 3,5% din impozitul pe venit - în cazul persoanelor fizice, respectiv 20% din impozitul pe profit - în cazul companiilor.

Până la 31 iulie, fiecare contribuabil poate depune Formularul 230 sau Declarația Unică, precompletate cu datele de identificare ale organizației, la administrația financiară de care aparține cu domiciliul. Totodată, companiile care plătesc impozit pe profit pot sponsoriza cu maxim 20% din impozitul pe profit datorat anual, dar nu mai mult de 0,5% din cifra de afaceri, iar microîntreprinderile cu maxim 20% din impozitul pe venit datorat trimestrial. Formularul 230 și Declarația Unică se pot descărca de pe salvaticopiii.ro/redirectioneaza , iar mai multe informații despre sponsorizarea din partea companiilor / microîntreprinderilor se pot afla de la mara.niculescu@salvaticopiii.ro.

„Fiecare dintre noi este parte a schimbării în bine, iar atunci când gesturile bune vin împreună, rezultatul e o societate mai bună pentru toți. Eu sunt extrem de recunoscătoare Organizației Salvați Copiii România, pentru că m-a învățat să ajut, să mă implic în cauza copiilor născuți prematur. De aceea este foarte important să ne implicăm în redirecționarea impozitului pe venit pentru că fiecare gest contează, iar companiile pot susține cauza noastră informând angajații despre această posibilitate", a precizat Amalia Năstase, Ambasador al Campaniei de Reducere a Mortalității Infantile Salvați Copiii.

 

Articolul urmator
Cum arată accidentul vascular cerebral la bebeluși. O mamă atrage atenția în online
Cum arată accidentul vascular cerebral la bebeluși. O mamă atrage atenția în online

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    O învățătoare din Târgu Mureș agresează verbal elevii în timpul orelor. Mărturiile părinților care și-au retras copiii de la școală
    O învățătoare din Târgu Mureș agresează verbal elevii în timpul orelor. Mărturiile părinților care și-au retras copiii de la școală

    „Minte îngustă!”, „unul mai bătut în cap că altul”, „la școală specială cu ăștia care nu învață!”. Îți vine să nu să...

    Copiii cu malformații cardiace nu primesc șanse de supraviețuire în spitalele din România, dar sunt salvați în alte țări
    Copiii cu malformații cardiace nu primesc șanse de supraviețuire în spitalele din România, dar sunt salvați în alte țări

    Copiii cu malformații cardiace primesc șansa la o viață normală în spitalele din străinătate. În România, doar două instituții medicale pot asigura tratamentul și...

    O femeie din Italia a primit indemnizații în valoare de 100.000 de euro pentru 5 copii inventați. Aceștia aveau și CNP personal
    O femeie din Italia a primit indemnizații în valoare de 100.000 de euro pentru 5 copii inventați. Aceștia aveau și CNP personal

    O femeie din Italia a fost condamnată la închisoare după ce a fraudat statul italian cu 100.000 de euro. Femeia a încasat bani din concediul de maternitate și indemnizatii de...

    Copiii de la o grădiniță din Brașov împart toaleta cu clienții unei cârciumi
    Copiii de la o grădiniță din Brașov împart toaleta cu clienții unei cârciumi

    Situație fără precedent într-o comună din județul Brașov! Cei 50 de preșcolari au fost mutați la Căminul Cultural, într-o clădire deloc sigură! În plus,...

    Anchetă Salvați Copiii: 36% dintre părinții plecați în străinătate nu-și pot petrece concediul cu copiii rămași în România
    Anchetă Salvați Copiii: 36% dintre părinții plecați în străinătate nu-și pot petrece concediul cu copiii rămași în România

    Potrivit unui sondaj realizat de „Salvați Copiii România”, care a fost făcut public luna aceasta, mai puțin de jumătate dintre părinții care lucrează peste hotare...

    O femeie a devenit mamă pentru a doua oară după ce a făcut un transplant de uter
    O femeie a devenit mamă pentru a doua oară după ce a făcut un transplant de uter

    Chelsea s-a născut fără uter și credea că nu va putea niciodată să aibă proprii săi copii. Până când a primit un transplant de uter și a rămas însărcinată.

    Scandal la o școală din Târgu Jiu. Părinții refuză să mai trimită copiii la ore din cauza unul elev agresiv
    Scandal la o școală din Târgu Jiu. Părinții refuză să mai trimită copiii la ore din cauza unul elev agresiv

    Un copil agresiv din clasa 0 a adus în atenția presei, Poliției și Inspectoratului Școlar Județean Gorj o problemă care se petrece în incinta unității de...

    Statistica Salvați Copiii: aproape 50% dintre copii au fost victime ale bullying-ului și 80% dintre ei martori la astfel de scene
    Statistica Salvați Copiii: aproape 50% dintre copii au fost victime ale bullying-ului și 80% dintre ei martori la astfel de scene

    Bullying-ul încă mai reprezintă o problemă majoră în școlile din România. Aproape 50% dintre elevi au fost victime ale bullying-ului în şcoli, iar peste 80%...

    © 2024 Qbebe