Chiar dacă lumea produselor dedicate nou-născuților poate părea extrem de atractivă și vastă, există lucruri care sunt necesare și altele pe care le achiziționăm pentru un confort mai mare sau pentru frumusețe. Așadar, pentru a menține un echilibru financiar, este esențială realizarea unei liste cu articolele indispensabile în această nouă etapă a vieții.
Lucruri esențiale pentru locuință
Multe mame iau în calcul să doarmă alături de cel mic, dar, cu toate acestea, este important să ai în casă un pat sau un coș unde să-l lași pe sugar în clipele în care nu poți sta lângă el. Siguranța este fundamentală, iar o astfel de piesă de mobilier te va ajuta să poți face anumite lucruri casnice fără să stai cu teama că ar putea cădea. Un alt obiect în care ar fi recomandat să investești este un sistem de monitorizare, pentru acele momente în care vrei să veghezi asupra bebelușului dintr-o altă încăpere. Apoi, optează pentru o saltea de bună calitate, care să fie fermă și să aibă proprietăți anti-umezeală și antialergice. La acest capitol, poți adăuga un sac de dormit, acest tip de produs fiind extrem de sigur și confortabil.
Dacă spațiul îți permite, adaugă pe lista ta o masă de înfășat, împreună cu un set de aleze. Cumpără, de asemenea, cremă specială pentru protejarea pielii bebelușilor, dar și scutece huggies, care au un strat interior inovator, ce absoarbe lichidul în câteva secunde. Detalii aici. Pernuțele moi creează o barieră delicată între pielea bebelușului și scaunul lichid, astfel că pielea fină a sugarului va fi protejată împotriva iritațiilor.
Apoi, în funcție de metoda de hrănire, ai putea opta pentru o pernă de alăptare, biberoane cu tetină din silicon, perie pentru sticle, sterilizator, bavete și materiale textile, pentru a proteja hainele atunci când bebelușul va regurgita. Dacă vei alapta, îți vor fi necesare sutiene și bluze speciale, tampoane și o cremă foarte bună cu lanolină.
Articole necesare pentru afară
Primul lucru pe care trebuie să-l ai pe listă este un cărucior. Poți miza pe acele modele 3 în 1, care conțin scoică auto, atât de importantă pentru siguranța bebelușului, landou și partea sport. În momentul în care achiziționezi căruciorul, fii atentă ca paravanul să aibă protecție solară și adaugă o husă de ploaie. Mai mult, ia în calcul să achiziționezi și protecții solare pentru geamurile mașinii. Îți vor mai fi utile o geantă de scutece, pe care să o folosești cu ocazia plimbărilor voastre, și un sistem ergonomic de purtare.
Ai posibilitatea să alegi wrap elastic, țesut sau un sling. Acestea sunt sistemele de purtare recomandate în primele luni de viață ale copilului, pentru că oferă stabilitate și o poziție corectă a coloanei. Când va mai crește, vei putea căuta un marsupiu ergonomic, acesta dându-i mai multă libertate bebelușului și lăsându-l să descopere lumea din jur.
Cu cât lunile vor trece, cu atât vor apărea mai multe lucruri necesare, precum jucăriile, elementele de siguranță, cărțile și alte produse ce țin de hrănire.
Sursă foto: Shutterstock