Beneficii pentru carnea de porumbel
Carnea de porumbel este recunoscută pentru beneficiile sale asupra sănătății.
Conține mai mult fier decât orice alt tip de carne
Carnea de porumbel este bogată în fier și este foarte ușor de digerat, motiv pentru care este recomandată mai ales copiilor, precum și persoanelor anemice sau în convalescență.
Este bogată în proteine
Pe lângă fier, carnea de porumbel conține proteine, în jur de 17 grame la 100 grame. Proteinele au rolul de a construi, de a menține și de a înlocui țesuturile din corp și se găsesc în mușchi, organe, glande și chiar în sistemul imunitar.
Specialiștii consideră că în fiecare zi un copil are nevoie de 1 g de proteine pentru fiecare kg pe care îl cântărește. Asta pentru că proteinele întăresc sistemul imunitar, accelerează metabolismul și conferă energie.
Carnea de porumbel este bogată în minerale
Carnea de porumbel conține seleniu, un mineral extrem de important pentru organismul nostru. Seleniul:
- protejează organismul de acţiunea nocivă a radicalilor liberi;
- stimulează funcționarea glandei tiroide;
- reduce riscul artritei reumatoide;
- calmează durerile musculare;
- reduce riscul bolilor cardiovasculare.
Un alt mineral care se regăsește din belșug în carnea de porumbel este zincul, care:
- previne bolile de piele;
- stimulează sistemul imunitar;
- accelerează vindecarea rănilor;
- stabilizează nivelul de zahăr din sânge și reglează poftă de mâncare;
- stimulează metabolismul.
Carnea de porumbel asigură bună funcționare a organelor
Pe lângă contnutul bogat în proteine și minerale, carnea de porumbel are și alți nutrienți care:
- asigură buna funcționare a ficatului și a rinichilor;
- îmbunătățesc memoria și stimulează activitatea cerebrală;
- contribuie la reducerea tensiunii arteriale;
- controlează nivelul de zahăr din sânge.
Carne de porumbel la bebeluși - când o introducem în alimentație
Carnea de porumbel este indicată a fi prima introdusă în alimentația bebelușilor, pentru că are foarte puțin colesterol și este ușor de digerat. Este foarte bogată în fier și conține grăsimi ușor asimilabile, așadar, carnea de porumbel poate fi consumată începând de la 6 luni.
Carnea de porumbel poate fi introdusă la masa de prânz, ca atare sau în combinație cu alte legume, astfel încât cel mic să se obișnuiască treptat cu gustul ei. Printre legumele care merg de minune cu carnea de porumbel se numără cartoful dulce, morcovul, dovlecelul.
Cum pregătim carnea de porumbel pentru bebeluși?
Carnea de porumbel poate fi fiartă cu puțină sare, apoi mărunțită într-un procesor de alimente. Dacă nu ai un astfel de aparat, o poți toca cât mai mărunt cu cuțitul. Este important să începi cu cărnița foarte bine tocată.
Dacă vrei să îi faci bebelușului un piure cu carne de porumbel, pasează carnea la blender. Este indicat ca în prima etapă de diversificare să foloseşti câte un singur ingredient atunci când prepari piureurile pentru bebeluşi, astfel încât să poată fi cât mai ușor de digerat de stomăcelul prichindelului.
Supă de porumbel pentru bebe
Supa este o masă gustoasă pentru bebelușul tău, fiind și o modalitate excelentă de a introduce ingrediente noi în alimentația lui. Începe printr-o supă cremă de legume și pe măsură ce bebe crește și acceptă mai multe alimente, poți adauga și alte ingrediente în supiță, precum carnea de porumbel.
Iată o rețetă de supă de porumbel pe care o poți prepara, mai târziu, pentru bebe. Ai nevoie de:
- carne de porumbel;
- un morcov potrivit;
- țelină;
- o ceapă nu foarte mare;
- păstârnac.
Mărunțește carnea de porumbel și pune-o la fiert, cu un praf de sare. Ai grijă să aduni de fiecare dată spuma care se formează. Când carnea e aproape fiartă, adaugă legumele curățate și mărunțite și mai lasă să fiarbă aproximativ 25-30 de minute, la foc potrivit.
Carnea de porumbel are o mulțime de beneficii pentru bebeluși. Tu i-ai dat copilului tău să mănânce carne de porumbel? Ce alte rețete cu carne de porumbel recomanzi?
Surse foto: istockphoto.com