A explicat cum își dă seama că bebelușul ei plânge noaptea
Cheyenna Clearbrook (24 de ani) și partenerul ei, Isaac (28 de ani), au deficit de auz și sunt părinții unei fetițe. Cheyenna, creatoare de conținut și influencer, a devenit cunoscută și pentru că a apărut în seria Netflix „Deaf U”. La un moment dat, ea a postat pe TikTok un videoclip în care a venit cu detalii legate de modul în care ea și partenerul ei reușesc să-și dea seama când fiica lor plânge.
Despre cum procedează noaptea, a făcut următoarele precizări, așa cum reiese și din materialul pus la dispoziție de „New York Post”: „Iată ce folosim seara și peste noapte. Este un receiver. Funcționează cu ajutorul vibrațiilor și se conectează cu un alt dispozitiv. Când bebelulul plânge, dispozitivul trimite mai întâi un semnal senzorului și după aceea acesta ajunge la receiver.”
Pentru ca lumea să înțeleagă cât mai bine despre ce este vorba, mama fără auz menționează că își dă seama că bebelușul plânge întrucât dispozitivul descris emite prima dată emite trei sunete puternice, urmate de vibrații și de un semnal luminos. „Așa ne putem trezi când bebelușul nostru plânge”, a adăugat Cheyenna pentru sursa citată anterior.
A vorbit și despre cum își dă seama că bebelușul plânge pe timpul zilei
Pe parcursul zilei, Cheyenna și Isaac apelează la un alt dispozitiv care să-i ajute să-și audă fetița plângând. Astfel, utilizează un monitor video pentru bebeluși. Potrivit „cafemom.com”, mama a precizat că: „Monitorul identifică mișcările bebelușului sau sunetele pe care le scoate acesta.”
@cheyennaclearbrookxo how do deaf parents know when their babies are crying? I got you 😉 #deafmom #deafparents #firsttimemom #postpartum #momsoftiktok #momtok #breastfeedingtok #babytok ♬ original sound - Cheyenna Clearbrook
În același timp, a explicat că luminile colorate de pe monitor sunt utile pentru a înregistra intensitatea plânsului bebelușului. Totodată, a ținut să precizeze că aceste lumini sunt binevenite pentru a-ți da seama dacă bebelușul pur și simplu „vorbește” cu el însuși sau dacă are nevoie de ceva, de exemplu, să fie schimbat, să fie hrănit sau alintat.
Nu în ultimul rând, Cheyenna a povestit, conform sursei citate anterior, cum reușește să aibă o imagine completă a bebelușului cu ajutorul monitorului video: „Am dat o gaură între peretele de la camera sa și pătuț pentru a beneficia de o imagine amplă!”
A recunoscut că tehnologia i-a schimbat viața în bine de când este mamă
Într-o intervenție pentru „Daily Mail”, Cheyenna nu s-a ferit să recunoască faptul că progresele din tehnologie o ajută zi de zi de când a devenit părinte: „Ne-au schimbat radical viața, depindem de acuratețea lor în special pe timpul nopții. Nu ne putem închipui cum ar fi arătat viața noastră în lipsa acestor dispozitive create special pentru persoanele fără auz.”
Tânăra mamă a adus în discuție și faptul că nu știe încă dacă nu cumva și fetița ei va avea probleme cu auzul. În plus, a povestit că a achiziționat toate dispozitivele necesare pentru a-și da seama că bebelușul ei plânge încă de dinainte ca acesta să vină pe lume. Iată ce a declarat, în cadrul aceleiași intervenții pentru sursa citată: „Ca părinți cu deficiențe de auz, în fiecare zi învățăm alături de fiica noastră, care s-ar putea să aibă și ea probleme cu auzul. Nu știm încă dacă aude sau nu, în condițiile în care nu a făcut încă testul necesar...Suntem recunoscători că am avut șansa să aflăm despre aceste dispozitive dinainte ca ea să se nască. Fără ele, nu am fi avut cum să dormim bine!”
Explicațiile ei au stârnit interes în mediul online
După ce au aflat de soluția găsită de părinții fără auz pentru a-și putea auzi bebelușul plângând, mai multe persoane le-au mulțumit pentru informațiile furnizate. Comentarii în acest sens pot fi regăsite în materialul pus la dispoziție de „New York Post”:
- „Nu m-am gândit niciodată cum îți poți da seama că bebelușul plânge dacă ești surd/ă. Îți mulțumesc pentru ideea ta! Este minunată și foarte interesantă”;
- „Uneori mă gândesc la faptul că lumea în care trăim nu este extraordinară. Însă după aceea văd lucruri precum acestea și mă bucur”;
- „Nu mi-a trecut niciodată prin minte așa ceva...însă acum știu de asemenea lucruri și sunt încântat/ă”.
De asemenea, utilizatori de TikTok care au părinți cu deficit de auz au ținut să împărtășească din propriile experiențe, așa cum se poate sesiza și din următoarele comentarii, disponibile pe „cafemom.com”:
- „Îmi amintesc de faptul că mama mea încercase să utilizeze ceva asemănător, conectat la o sonerie sau la un senzor pentru zgomote puternice”;
- „Tehnologia este extraordinară! Părinții mei nu aveau ce să folosească în anii '90, mama mi-a povestit că făcea apel doar la intuiția ei”.
Surse foto:
Surse articol: cafemom.com, dailymail.co.uk, nypost.com