Caitlin și Leah, două mămici de peste hotare și partenere de viață, au decis că ambele își vor alăpta copilul, deși doar una dintre ele va naște. Acest lucru e posibil datorită inducerii lactației, în cazul lui Caitlin. Chiar dacă Leah este cea care poartă copilul, cele două mame au decis că vor să-și alăpteze copilul împreună, menționează Kidspot.
„Nu am fost niciodată însărcinată, dar am reușit să-l alăptez oe Oakley, fiul meu, din momentul în care s-a născut, datorită procedurii de inducere a lactației”, spune Caitlin, pe contul său de TilTok, conform sursei de mai sus.
@caitlinandleahh Inducing lactation update 🥛
♬ original sound - Caitlin and Leah
În prezent, Oakley are șase săptămâni și este alăptat de ambele mămici. Caitlin produce la fel de mult lapte ca și Leah, așa că micuțul are lapte la discreție.
După cum bine știți, alăptarea copilului nu servește doar la hrănirea sa, ci și la crearea unei legături speciale cu mama.
„Câteodată nu-mi vine să cred că îmi alăptez copilul, deși nu sunt eu cea care l-a adus pe lume. Nici că lactația mea este atât de abundentă. Și totuși se întâmplă, iar eu sunt extrem de bucuroasă că pot să împart aceste momente speciale cu fiul meu și în același timp, că pot să-mi ajut și partenera, atunci când vrea să ia o pauză”, mai spune mămica.
Internauții de pe TikTok au avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Caitlin.
„Ce idee minunată! Oakley are noroc cu două mămici atât de devotate”, a scris cineva într-un comentariu.
„Mă bucur că se discută despre acest subiect. E unul care are nevoie de mai multă expunere pe rețelele sociale, dar nu numai”, a menționat altcineva.
„Și mama mea a cerut inducerea lactației atunci când l-a adoptat pe fratele meu cel mic”, a mărturisit o altă femeie.
Dacă vă întrebați cum se produce inducerea lactației, Melissa Kurke, consultant în lactației, ne spune care sunt pașii pentru acest demers:
- Lactația apare atunci când nivelul hormonului prolactină crește; iar în absența unei sarcini, acest lucru este posibil prin terapia hormonală;
- Terapia hormonală trebuie să aibă loc cu câteva luni înainte de nașterea copilului pe care urmează să îl alăptezi;
- Oprește tratamentul hormonal cu două luni înainte ca cel mic să vină pe lume;
- Începe să pompezi laptele matern, pentru a stimula producția de lactație;
- La început, pompează câte 5 minute, de 3 ori pe zi;
- Cu timpul, treci la 10 minute, o dată la 4 ore și cel puțin o dată în timpul nopții;
- Apoi, 15-20 de minute la fiecare 2-3 ore;
- Continuă așa până ce se naște bebe;
- După ce vei începe să-ți alăptezi copilul, s-ar putea ca medicul să-ți recomande să pompezi în continuare, în paralel.
Ei bine, da, se pare că se adeverește încă o dată zicala "mama nu este cea care te aduce pe lume, ci cea care te crește". Tu ce părere ai despre acest subiect?
Surse foto: kidspot.com.au
Surse articol: kidspot.com.au https://www.tiktok.com/@caitlinandleahh