Sambata, 9 februarie 2013, incepand cu orele 11.00, Drd. Ana-Maria Krapal va asteapta "sa deschideti" impreuna cufarul plin de comori al Marii Negre. Cand spunem "comori" ne gandim la minunatii si frumuseti nemaivazute. Totusi, comorile pot face referire si la molustele marine, care joaca un rol foarte important in ecosistemul Marii Negre, dar si in viata omului, ele reprezentand mult mai mult decat cochiliile pe care le culegem cu bucurie de pe plaja. Interesant este ca speciile de scoici si melci care, astazi, sunt obisnuite si le gasim peste tot pe plaja, nu existau acum 50 de ani in Marea Neagra. Acesti noi veniti au adus modificari in structura ecosistemului Marii Negre, producand schimbari insemnate.
Astfel, pe parcursul acestei intalniri, veti descoperi care sunt cele mai comune specii de moluste pe care le gasim in Marea Neagra la litoralul romanesc, dar si pe cele mai interesante si mai bizare. De asemenea, veti afla cat de importante sunt ele atât pentru societatea umana, cat si pentru rolul lor in complexul ecosistem marin.
Pentru al doilea an consecutiv, Muzeul „Antipa" va acorda premii la sfarsitul acestui ciclu de conferinte. Trei dintre cei mai isteti, dar si cei mai fideli participanti la conferinte vor putea intra in posesia telescoapelor oferite de catre sponsorul nostru, DaVinci Learning, daca vor raspunde corect la toate intrebarile concursului ce se va desfasura
in ianuarie 2014.
Inscrierea participantilor se poate face in limita a 70 de locuri la telefon: 021.312.88.26, tasta 4 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro.
Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi si studenti - 5 lei, pensionari - 10 lei, adulti - 20 de lei.
Sponsori: LeoBurnett, The Geeks, DaVinci Learning, EmailWing.
Parteneri media: Unitedmedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Terra Magazin, Doxi, Pipo, Science World, Zile si Nopti, Orasul Meu, Gradinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Parentime, Salut Bucuresti, 7 Pitici, Qbebe, inParc,
mamica.ro, Media IQ.
Detalii: www.antipa.ro si pe pagina de Facebook a Muzeului "Antipa".
Informatii suplimentare despre programe: dr. Aurora Stanescu, e-mail: auroras@antipa.ro, telefon: 0723.149.694.