Orice schimbare majoră în viața unui copil poate produce schimbări semnificative și în comportamentul lui. Dar atunci când aceste schimbări sunt , părinții trebuie să aibă în vedere și alte cauze. Știe acest lucru cel mai bine o mamă care, în urma mutării într-,o casă nouă când totul trebuia să fie frumos și schimbarea să fie una benefică, a trecut printr-un adevărat coșmar.
Fiul ei s-a simțit din ce în ce mai rău, avea o stare permanentă de letargie, nu mai mânca, nu mai știa să scrie corect, lucruri care pe mamă au îngrijorat-o. Din fericire, a găsit și cauza acestor probleme de sănătate. Kristie, o mamă a doi copii din Texas povestește cum un nou capitol din viața ei care trebuia să fie un vis implinit, s-a transformat într-un vis urât.
Schimbări semnificative în comportamentul copilului după mutarea noua casă
Mama își amintește cum, după mutarea noua casă, fiul ei a început să se comporte din ce în ce mai straniu, lucru care evident că a îngrijorat-o. El a început să își îndepărteze privirea de la mama lui când îi vorbea, nu mai era atent, era constant obosit.
Când femeia a prezentat aceste simptome medicului pediatru, acesta asigurat-o că nu este nimic în neregulă și că poate schimbarea de locuință îl afectează prea mult. Dar instinctul de mamă nu înșeală niciodată, de aceea femeia a decis să acționeze și să noteze toate schimbările lui de comportament.
View this post on Instagram
„Scrisul lui de mână se înrăutățește și abia dacă mai mănâncă”, a postat această într-un videoclip pe Instagram. Kristie îți amintește și de alte simptome cum ar fi mișcările ciudate ale mâinilor și degetelor, faptul că fiul ei nu mai era atent la nimic și din punct de vedere mental se afla în permanență în altă parte. În plus, băiatul nu dormea bine și nu mai mânca la fel ca înainte.
„Casa noastră era plină de mucegai negru”
View this post on Instagram
Mama a reușit să descopere cauza din spatele acestor probleme cu care se confrunta fiul ei, iar această cauză putea fi combătută până când nu ar fi fost prea târziu. „Casa noastră era plină de mucegai negru”, a declarat mama care a continuat, susținând că mucegaiul i-a provocat o inflamație a creierului copilului ei, ceea ce a determinat apariția celor simptome.
Declarațiile ei sunt susținute de un studiu din 2023, realizat de revista Behavioral Brain Research în care se menționa: „din toate experimentele noastre, expunerea la mucegai toxic a dus la niveluri mai mari de inflamație a creierului și corelații puternice între inflamația și comportamentul pacienților. Aproximativ 25% din cetățenii americani sunt vulnerabili la inflamații prelungite atunci când sunt expuși la mucegai toxic”.
Mucegaiul negru este o ciupercă ce crește pe materiale care conțin multă celuloză, așadar pe hârtie, lemn, ipsos și apare sub forma unei ciuperci invazive de culoare neagră sau verde închisă. Cea mai comună formă este Stachybotrys Chartarum care se hrănește cu umiditate și temperaturi calde și apare de obicei în jurul ușilor, în spatele mobilierului, patului, în perdele și covoare, în spatele garderobei, pe articolele din piele sau cărțile preferate.
O mamă a descoperit mucegai în jucaria de dentiție a fiicei sale
În cazul familiei lui Kristie, mucegaiul negru se afla peste tot pe perete în spatele șemineului, dar și în spațiul în care copiii petreceau cea mai mare parte a timpului. Mama a aflat astfel că mucegaiul negru poate fi dăunător sănătății generale.
Conform unui specialist în domeniu, doctor Sam Hay mucegaiul se răspândește prin eliberarea de spori microscopici transportați prin aer în spațiile umede. Atunci când sunt inhalați, acești spor declanșează o reacție pe căptușeala căilor respiratorii Ce duce la o supraproducției de mucoasă, plus stimularea alergiilor. Expunerea prelungită la mucegaiul negru poate provoca daune corpului, iar simptomele pot semăna cu problemele cu care s-a confruntat băiatul lui Kristie.
„Dacă expunerea este prelungită, congestia cronică a căilor respiratorii superioare poate duce la probleme de respirație pe timp de noapte, o calitate slabă a somnului, iritabilitate, dureri de cap și oboseală” a avertizat doctorul Hay.
Atenție! Mucegaiul negru poate fi peste tot în jur!
Această postare a mămicii a fost un semnal de alarmă a celor care au mucegai în casă și consideră că nu este periculos pentru sănătate. Mucegaiul crește în condiții bogate în umiditate, calde, din cauza acoperișurilor sau jgheaburilor prost instalate. Mare atenție în camerele cu circulație slabă Unde există un teren propice pentru reproducerea sporiilor mucegaiului negru.
Cel mai simplu mod de a combate mucegaiul negru este deschiderea ferestrelor, ușilor, aerisirea, gestionarea nivelului de umiditate din casă, curățarea regulată a suprafețelor asoceptibile, în special dormitoarele, în cazul familiilor în care membrii se confruntă cu o calitate slabă a somnului.
Doctor Hay menționează că în casele bine ventilate, aerisite, mucegaiul este mai puțin probabil să apară. Eliminarea umezelii, inclusiv din lenjeria de pat prin evitarea obiceiul de a dormi cu părul ud, reprezintă un alt mod de a combate mucegaiul.
Este foarte important ca mucegaiul să fie eliminat din locuință pentru a îmbunătăți starea de sănătate a întregii familii. În cazul în care observați semne ale prezenței mucegaiului și simptome similare cu cele prezentate este nevoie de o curățare în profunzime a locuinței.
Surse foto: instagram.com, instagram.com, pixabay.com
Surse articol: kidspot.com.au