„-Sunt reale fantomele, mami?
-Tu ce crezi?
-Eu cred că da. Tati nu crede, dar noi doi credem”.
Așa a început discuția despre fantome dintre mămică și fiul său, precizează parents.com.
Pentru că cei mici au gândire magică, le este mai ușor să accepte (și) posibilitatea că ceva există, chiar dacă nu poți să îl vezi. Moș Crăciun este un exemplu grozav în acest sens.
„Am crescut într-o casă bântuită și deși știu că la prima vedere, acest lucru pare desprins dintr-un film horror, vreau să clarific că nu a fost așa deloc.
Nu ne era teamă de ele, dimpotrivă. Le tratam ca pe niște musafiri, sau ca pe niște animale de companie.
Am crescut într-o casă construită în secolul 19, în care au locuit strămoșii mei, care continuau să ne viziteze chiar și după moartea lor.
Pot să spun, deci, că eu cred în fantome și cred, în egală măsură, că nu trebuie să ne fie teamă de ele”, povestește femeia, conform sursei citate anterior.
Este și normal că atunci când băiețelul ei a întrebat-o despre fantome, i-a răspuns cum nu se poate mai sincer.
„Încerc mereu să fiu sinceră cu copilul meu, însă a trebuit să am grijă cum îi transmit informațiile, pentru că nu îi pot vorbi la fel ca unui adult.
I-am mărturisit că deși mulți oameni nu cred în fantome, eu cred și mai cred că sunt prietenoase și că nu trebuie să ne temem de ele.
„Știi că unele persoane se tem de tunete și fulgere, dar ție îți plac și nu ți se par înfricoșătoare deloc? Cam asta simt și eu în legătură cu fantomele”, i-am spus, în timp ce ne aflam amândoi în pat. El a luat răspunsul meu ca atare și a părut mulțumit de ce i-am spus”, a mai povestit mămica.
Tu crezi în fantome? I-ai vorbit, vreodată, despre ele, copilului tău?
Surse foto: Pexels
Surse articol: parents.com