Remedii naturale pentru vergeturi

Remedii naturale pentru vergeturi

Irina Olteanu - Redactor Senior

Remediile naturale pentru vergeturi reprezinta o alternativa ieftina si la indemana pentru multe femei afectate de aceasta problema neplacuta (si nu numai). Din dorinta de a remedia aspectul inestetic al pielii, multe persoane incearca si solutii care par neconventionale, dar sunt suta la suta naturale si, se pare, la fel de eficiente ca si cremele scumpe din comert. Cum anume se prepara si se utilizeaza in tratamentul naturist al vergeturilor veti afla in continuare.

In primul rand, ar fi ideal sa prevenim aparitia vergeturilor printr-o hidratare intensa a pielii. Fie ca este vorba despre perioada sarcinii, fie de o crestere in greutate, pielea se va intinde in mod automat odata cu cresterea numarului de kilograme din corp, prin urmare necesita putin "ajutor".

Remedii naturale pentru vergeturi - metode ingenioase

In cazul in care deja ne-am "procopsit" cu deranjantele vergeturi, este bine sa intervenim asupra lor cat mai repede posibil, cat sunt recente. Cele mai vechi sunt mai greu de tratat, odata cu trecerea timpului tinzand spre permanentizare (putand fi eliminate doar prin terapia cu laser). O prima varianta de lotiune consta intr-un amestec din parti egale de ulei din germeni de grau, ulei de masline si aloe vera.

O varianta a carei eficienta a fost constatata de catre cercetatorii Universitatii Michigan consta in utilizarea acidului retinoic (metabolit al vitaminei A). Acesta poate fi gasit la farmacii sau plafare si se pare ca amelioreaza vizibil aspectul vergeturilor. Trebuie retinut ca niciun produs care contine acest ingredient nu trebuie folosit in perioada sarcinii sau a alaptarii, putand conduce la posibile defecte de nastere. De asemenea, acidul retinoic nu este prea util in tratamentul vergeturilor vechi si nu este bine sa va expuneti prea mult la soare pe perioada administrarii (pielea fiind mai susceptibila la arsuri solare).

Acidul glicolic (extras din trestia de zahar) este un alt remediu care poate fi utilizat pentru a conferi elasticitate pielii, fiind indicat chiar si pe perioada sarcinii, insa nu pentru pielea sensibila si alergica (pentru siguranta se efectueaza un test cutanat preliminar, fiind recomandat in special iarna (cand pielea este mai rezistenta si nu este expusa razelor soarelui). Trebuie retinute si urmatoarele sfaturi cu privire la el: nu se aplica pe suprafete mari, nici pe semnele din nastere.

Remedii naturale pentru vergeturi - mai aproape de natura

Uleiurile esentiale. Desi nu s-a realizat inca un studiu care sa le dovedeasca eficacitatea, uleiurile esentiale pot tratamente naturiste pentru vergeturivindeca vergeturile, putand fi aplicate fara probleme direct pe piele. Cateva exemple in acest sens: lavanda (aplicata de 3 ori pe zi, conduce la cresterea de tesut epitelial nou, vergeturile disparand gradual), trandafir, tamaie, mir.

Vitamina C. Exista dermatologi care sugereaza faptul ca 500 mg de vitamina C sub forma de suplimente orale, pot reduce aspectul vergeturilor. Aceasta solutie functioneaza si mai bine in asociere cu alte terapii complementare.

Sucul de cartofi. Contine vitamine si minerale care ajuta la inmultirea si regenerarea celulelor pielii. Pentru a-l prepara, taiati un cartof de dimensiune medie in felii groase. Luati o bucata si frecati-o pe piele timp de cateva minute, asigurandu-va ca lichidul scurs acopera portiunea afectata. Lasati apoi sucul cartofului sa se usuce un timp si indepartati-l cu apa calduta.

Zaharul este un exfoliant natural excelent. Puteti amesteca zahar brut cu ulei de migdale si cateva picaturi de suc de lamaie. Aplicati-l pe vergeturi si masati cu blandete pielea timp de cel putin 10 minute zilnic inainte de a face dus. Repetati operatiunea timp de o luna si veti observa cum pielea devine mai luminoasa.

Aloe vera
contine o multime de nutrienti esentiali si compusi activi datorita carora prezinta proprietati de vindecare excelente (enzimele din compozitia plantei sprijina eliminarea tesutului afectat in timp ce mentine pielea bine hidratata). Puteti sa aplicati direct gel de aloe vera pe piele si sa-l lasati cateva minute pentru a-si face efectul, indepartandu-l cu apa calduta. Alta varianta posibila este sa amestecati cu ¼ ceasca de gel aloe vera cu uleiul din 10 capsule de vitamina E si din 5 capsule de vitamina A. Intindeti amestecul pe piele pana se absoarbe complet, repetand zilnic procedura.

Apa. Mentinand organismul hidratat, protejati pielea de tot felul de probleme deoarece are loc detoxificarea prin pori si se redobandeste elasticitatea epidermei, contribuind la reducerea vergeturilor. Expertii sustin ca minim 10 pahare de apa pe zi sunt cea mai buna metoda de a mentine supletea pielii (evitati cafeaua, ceaiul sau sucul care pot provoca deshidratare).

Sucul de lamaie
este acid in mod natural, sporind productia de colagen a pielii. Acesta poate fi aplicat pe piele prin miscari circulare, permitand pielii sa-l absoarba timp de cel putin 10 minute inainte de a-l sterge cu apa calduta. O alta varianta consta in amestecul de cantitati egale de suc de castraveti si suc de lamaie.

Uleiul de masline contine nutrienti si antioxidanti. Se maseaza incet pielea cu ulei usor incalzit, conducand la ameliorarea circulatiei sanguine si reducerea pielii inestetice. Lasati-l sa actioneze timp de jumatate de ora pentru ca vitaminele A, D si E prezente in acesta sa fie absorbite. Nivelul ridicat de vitamine A, K si D l-au transformat intr-o metoda populara de tratament naturist al vergeturilor (carente ale acestor vitamine le pot inchide la culoare). Deoarece aloe vera contine vitaminele C si E care lipsesc din acesta, unele persoane folosesc un amestec al celor doua pentru un rezultat garantat.

Untul de cacao trebuie aplicat de cel putin doua ori pe zi, rezultatele fiind vizibile dupa una-doua luni de utilizare. Este foarte des utilizat de gravide pe perioada sarcinii, oferind rezultate excelente atat in preventia, cat si in ameliorarea vergeturilor. Are proprietati sporite in special daca este aplicat dupa un dus caldut.

Uleiul de ricin trebuie aplicat pe zona cu probleme si masat incet cu miscari circulare cel putin 15 minute. Bandajati zona cu o carpa subtire, din bumbac si aplicati caldura peste ea (cu ajutorul unei sticle de apa calda) timp de minim jumatate de ora, repetand procesul zilnic cel putin o luna.

Albusurile sunt o sursa bogata de proteine si aminoacizi. Amestecati albusurile de la 2 oua cu o furculita. Curatati pielea afectata cu apa si aplicati un strat gros din albusuri cu o pensula, lasandu-le sa se usuce complet si curatati-le apoi cu apa rece. Puteti aplica la final ulei de masline pentru un plus de hidratare, repetand procedura zilnic timp de cel putin 2 saptamani.

Exfoliant din caise
. Acesta elimina rapid tesutul de piele moarta din vergeturi si ajuta la tonifierea pielii. Curatati si indepartati semintele de la 2-3 caise, pasati-le (ca o pasta) si aplicati pasta pe piele timp de 20 minute. Indepartati-le cu apa calduta, efectuand acest lucru timp de 1 luna pentru rezultate notabile.
Nu in ultimul rand, deoarece vergeturile sunt cauzate de intinderile rapide ale pielii, sunt binevenite orice fel de exercitii destinate muschilor de sub piele (inot, genuflexiuni si abdomen), contribuind intr-o oarecare masura la ameliorarea lor.

Cu totii stim ca o dieta bogata in legume si fructe, un consum constant de apa conduc la o piele sanatoasa. In cazul in care va confruntati cu vergeturi puteti incerca oricare din variantele mentionate anterior, complet naturale si, in general, fara contraindicatii.

Surse:
www.top10homeremedies.com; www.wikihow.com; http://thestir.cafemom.com; www.3fatchicks.com; www.naturalnews.com; http://naturalsociety.com; www.homeveda.com

Articolul urmator
Elixirul tinereții: ce este și cum îl accesezi
Elixirul tinereții: ce este și cum îl accesezi

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Vergeturi roșii: cauze și metode de tratament
    Vergeturi roșii: cauze și metode de tratament

    Vergeturile reprezintă o formă de cicatrizare a pielii și se dezvoltă când pielea se întinde brusc. În urma acestui proces, structurile care o susțin, adică elastina...

    Ce văd când îmi alăptez copilul? O pereche de sâni devastați, plini de vergeturi și mușcături!
    Ce văd când îmi alăptez copilul? O pereche de sâni devastați, plini de vergeturi și mușcături!

    O tânără mămică povestește cum a afectat-o depresia postpartum și cum i-a schimbat percepția despre propriul trup. În loc să se privească în oglindă și să vadă...

    O mamă este considerată abuzivă de internauți după ce aceasta a spus că aplică doar remedii holistice pentru bolile copiilor ei
    O mamă este considerată abuzivă de internauți după ce aceasta a spus că aplică doar remedii holistice pentru bolile copiilor ei

    O mămică din Statele Unite își crește copiii într-un stil de viață complet „bio”. Familia nu merge la medic, nu ia medicamente și nu consumă decât...

    Umflături pe limbă: cauze și remedii
    Umflături pe limbă: cauze și remedii

    Limba este un organ ce îndeplinește funcții foarte importante, ajutându-te să înghiți, să mesteci, să simți gustul alimentelor și băuturilor și să vorbești....

    Stare de tristețe fără motiv: cauze și remedii
    Stare de tristețe fără motiv: cauze și remedii

    Te simți cuprinsă de tristețe, dar nu înțelegi de ce ? Sentimentul este pe cât de uman, pe atât de comun. Motivele din spatele acestuia pot fi nenumărate, fie de...

    Sfaturile bunicilor sunt „antidepresive” naturale, spun studiile
    Sfaturile bunicilor sunt „antidepresive” naturale, spun studiile

    Printre cele mai cunoscute vorbe din popor se regăsește și aceasta: „Cine nu are bătrâni, să-și cumpere”. Fie că te raportezi la bunicii tăi, fie că te raportezi...

    Beneficiile nașterii naturale pentru imunitate și cum influențează tipul nașterii imunitatea copilului pe parcursul vieții
    Beneficiile nașterii naturale pentru imunitate și cum influențează tipul nașterii imunitatea copilului pe parcursul vieții

    Imunitatea se referă la capacitatea organismului de a se proteja în fața agenților patogeni (bacterii, virusuri, paraziți, toxine). Ne naștem cu ea, dar evoluția ei este...

    Am ales cezariana după 2 nașteri naturale. La 3 săptămâni eram din nou internată, de urgență, suspectă de septicemie din cauza unui tifon uitat de medic în pântecul meu
    Am ales cezariana după 2 nașteri naturale. La 3 săptămâni eram din nou internată, de urgență, suspectă de septicemie din cauza unui tifon uitat de medic în pântecul meu

    Mă numesc Adriana și am trei copii. Fiecare naștere a avut particularitățile și greutățile ei. Am ales ca prima dată să nasc natural. Eram destul de tânără, aveam 23 de ani...

    © 2024 Qbebe