- Timp preparare:
- 30 de minute
- Varsta:
- Retete Pe Gustate
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Garnituri, Paste, La foc, Mancaruri italiene, Toamna, Legume, Dovlecei, Ceapa, Italiene, Garnituri pentru pui, Pranz, Cina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- paste, zucchini, nuci
Ingrediente pentru paste cu sos alb, dovlecel si nuci:
500 g de paste
2 dovlecei sau zucchini
1 ceapa
300 g de unt
5 linguri de smantana
1 lingurita de faina alba
100 g de parmezan
100 g de miez de nuca
1 lingurita din urmatoarul amestec de condiment: oregano, cimbru, busuioc, sare, piper alb
Cum prepari paste cu sos alb, dovlecel si nuci:
Pune pastele la fiert, in apa cu putina sare. Spala bine dovleceii. Nu trebuie sa ii cureti de coaja neaparat, doar in zonele unde sunt pete. Taie dovleceii in cuburi mici si subtiri. Toaca marunt ceapa. Pune intr-o tigaie la incins untu, cand s-a topit adauga ceapa, cand ceapa devine transparenta, adauga dovleceii si condimentele. Lasa-i in tigaie, amestecand din cand in cand, pana ce isi lasa toata zeama. Amesteca smantana cu lingura de faina si pune-o peste dovlecei, amestecand usor, pana ce se incheaga sosul. Opreste focul. Pune pastele sub jet de apa rece, rastoarna-le intr-un castron, pune peste ele sosul, miez de nuca, parmezan si amesteca. Poti sa mai adaugi o lingurita de ardei iute, taiat feliute subtiri, daca preferi un gust mai picant. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!