- Timp preparare:
- 35 minute
- Varsta:
- peste 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Mancaruri de ciuperci, La foc, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Legume, Rosii, Ciuperci, Morcovi, Mancaruri, Pranz, De post, Simple, Ciuperci Champignon
- Ingrediente principale:
- ciuperci, rosii
Ingrediente detaliate pentru tocanita de ciuperci picanta:
- 6 ciuperci Champignon mari;
- 5 rosii cherry;
- 1 morcov mic;
- 1/2 ceapa medie;
- 2 linguri pasta de tomate;
- 1 lingura faina;
- 1 lingurita boia iute;
- putin cimbru, putin piper, sare dupa gust.
|
Cum pregatesti tocanita de ciuperci picanta:
Toci marunt ceapa si morcovul si le calesti. Cand ceapa incepe sa devina aramie, adaugi sosul de rosii, boiaua, cimbrul si un pahar cu apa. Amesteci si lasi sa scada lichidul la jumatate, dupa care adaugi ciupercile taiate felii. Cand ciupercile devin moi, adaugi rosiile, apoi faina amestecata cu apa. Mai lasi 10 minute, apoi adaugi putin piper si putina sare, amesteci incet 2 minute si opresti focul.
Aceasta este reteta de post. Reteta de dulce este cel putin la fel de
delicioasa daca se adauga si cubulete de piept de pui sau muschi de
porc. Ambele se pot servi cu mamaliguta, crutoane si/sau smantana. Pofta buna! |
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!