- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- peste 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Feluri de mancare, Piept de pui, La foc, Mancaruri de vinete, Toamna, Carne, Legume, Vinete, Mancaruri, Piure, Pranz
De ce ingrediente am nevoie pentru a pregati pui cu sos de verdeata si piure de vinete?
Pentru a pregati 3-4 portii de pui cu sos de verdeata si piure de vinete ai nevoie de:
-1 piept de pui
- 1 ceapa
- 2 vinete
- 2 cartofi
- 1 dovlecel
- 100 ml vin alb
- 200 g de unt
- zeama de la ½ de lamaie
- sare
- piper
- patrunjel
- 1 ceasca de supa dintr-un cub de concentrat
Cum se prepara puiul cu sos de verdeata si piure de vinete?
Puiul cu sos de verdeata si piure de vinete se prepara intr-un timp relativ scurt. Iata ce pasi ai de urmat in vederea prepararii acestuia:
1. Curata carnea si taie-o cuburi.
2. Presara sare si unge-le cu unt, apoi lasa-le deoparte cam 30 de minute.
3. Pregateste piureul de vinete astfel:
- Curata vinetele, cartofii si dovlecelul de coaja.
- Taie rondele vinetele si dovlecelul.
- Taie cartofii cuburi si inabuseste-i in 50 g de unt topit, impreuna cu vinetele si dovlecelul.
- Dupa 10 minute toarna supa din concentratul de condiment.
- Lasa totul pe foc pana legumele se inmoaie, apoi strecoara-le si trece-le prin sita.
- Amesteca piureul obtinut cu 2 linguri de unt si potriveste gustul de sare si piper.
4. Rumeneste bucatile de carne si ceapa tocata in 50 g de unt, apoi scoate-le pe un platou.
5. Spala verdeata, taie-o fin apoi pune-o impreuna cu vinul in untul care ti-a ramas si lasa sa dea cateva clocote.
6. Da sosul deoparte si potriveste gustul de sare si piper.
7. Amesteca sosul cu zeama de lamaie si toarna-l peste bucatile de pui rumenite.
8. Garnitura este piureul de vinete din care pui cate o lingura pentru fiecare bucata de friptura.
Puiul cu sos de verdeata si piure de vinete il va surprinde placut pe micutul tau datorita gustului aromat dat de verdeata si vinul alb.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!