- Timp preparare:
- 30 min
- Varsta:
- peste 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- La gratar, Carne, Legume, Rosii, Ciuperci, Ceapa, Cina, Gustoase, Ciuperci Champignon
- Ingrediente principale:
- carne de miel, sos de menta
Ingrediente detaliate pentru frigarui de miel marinat la gratar:
1 kg de carne de miel macra
12 ciuperci
4 cepe mici
4 rosii pe jumatate coapte
sos de menta si lamaie
sare
piper
Cum se prepara frigaruile de miel marinat la gratar:
Taiem carnea in cuburi de circa 4-5 cm. Spalam, scurgem si taiem ciupercile in jumatati. Taiem fiecare rosie in 6 felii.
Punem carnea de miel, ciupercile si cepele taiate felii in sosul de menta si lamaie si le tinem 20 min.
Sosul de menta se face foarte simplu din 1/2 ceasca miere, 1/2 ceasca suc de lamaie, 4 linguri de apa calduta, 1/4 ceasca de menta praspata tocata sau o lingura de menta uscata si o lingurita de unt topit. Amestecati toate ingredientele intr-o cratita mai putin menta si aseaza le aragaz la foc mic pana se incalzesc bine. Se adauga menta si untul topit.
Cuburile se aseaza pe frigaruie: un cub de carne, o rosie, alt cub de carne, o ciuperca, alt cub de carne si ceapa, alternam pana se termina frigaruia, ultima bucata fiind una de carne. Inmuiem frigaruia in sos si condimentam cu sare si piper.
Desigur ca putem renunta la ciuperci si legume, si putem pune pe frigarui numai cuburi de miel. Sau putem opta pentru alte tipuri de legume.
Se frig la aproximativ 10 cm de flacara, timp de 10 minute stropind din cand in cand cu sos.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!