- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- peste 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La cuptor, Mancaruri de Paste, Carne, Mancaruri, Pasti, Pranz, Cina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- carne de miel
Ingrediente detaliate pentru friptura de miel la cuptor:
- 1 pulpa de miel (nu mai mare de 1 kg)
- pergament sau hartie de copt
- 2 lamai
- 5-6 catei de usturoi
- 4-5 cartofi
- 1 legatura de patrunjel sau marar
- sare
- piper
- 100 ml ulei
Cum sa pregatesti friptura de miel la cuptor:
Curata si piseaza usturoiul. Stoarce zeama din cele doua lamai intr-un vas separat. Curata si spala pulpa de miel, apoi unge-o cu putin ulei, zeama de lamaie, usturoi pisat si condimenteaz-o cu sare si piper dupa gust. Inveleste pulpa de miel in pergament sau hartie de copt si aseaz-o intr-un vas, pe care il bagi in cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 40-45 de minute. Curata, spala si pune la fiert cartofii, in apa cu sare, iar cand sunt gata, taie-i rondele. Aseaza rondelele pe marginile unui platou, presara peste ele putin marar sau patrunjel taiat marunt, iar in mijloc, aseaza pulpa de miel bine gatita.
Friptura de miel la cuptor este cu adevarat o delicatesa, ce poate fi servita alaturi de un sos de hrean sau de menta!
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!