- Timp preparare:
- 1h 30 min
- Varsta:
- peste 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La cuptor, Mancaruri cu mazare, Legume, Mazare, Mancaruri, Pranz, Gustoase
- Ingrediente principale:
- mazare, piept de pui
Ingrediente detaliate pentru ghiveci de mazare si piept de pui:
- 100 g piept de pui
- 50 g mazare
- ½ ceapa mica
- 1 morcov mic
- 2 linguri de faina
- 150 g rosii la conserva
- 2-3 cartofi medii
- 1 lingura de unt
- putina sare
- 150 ml supa de pui
Cum sa pregatesti ghiveci de mazare si piept de pui:
Intr-o tigaie, pune carnea de pui taiata foarte marunt si gateste-o la foc mediu, pana cand devine usor aramie. Intre timp, curata si toaca ceapa si morcovul, apoi adauga-le peste carne si amesteca bine, timp de 2 minute. Toarna in tigaie faina, amesteca bine timp de un minut, apoi adauga supa de pui, rosiile si niste ierburi aromate (cimbru, rozmarin) . Acopera cratita si las-o pe foc timp 10 minute, dupa care adauga mazarea si lasa totul la fiert pentru inca 6-7 minute, astfel incat toate ingredientele sa fie foarte bine gatite. Intre timp, curata, spala si taie in cubulete cartofii, apoi pune-i la fiert intr-o alta oala. Cand sunt gata, scurge-i de apa si zdrobeste-i si adauga putin unt, pentru a avea o textura mai fina. Aseaza compozitia din mazare si piept de pui intr-un vas termorezistent, apoi acopera cu un strat de piure, peste care poti adauga putina branza data prin razatoare. Pune vasul in cuptor si lasa ghiveciul la foc mediu, timp de 20-25 de minute, pana cand se formeaza o crusta aramie.
Serveste ghiveciul de mazare si piept de pui la masa de pranz, alaturi de intreaga familie!
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!