- Timp preparare:
- 45 de minute
- Varsta:
- peste 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La cuptor, Fursecuri cu nuci, Nuci, Fructe, Fursecuri, Mic dejun, Gustari, Deosebite
- Ingrediente principale:
- nuci, ciocolata alba
Ingrediente detaliate pentru fursecuri cu nuci si ciocolata alba:
- 120 g unt
- 100 g zahar brun
- 60 g zahar alb
- 2 oua
- 3 cani de faina
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- ½ lingurita de nucsoara macinata
- 150 g ciocolata alba
- 100 g nuci date prin masina
- un varf de lingurita de sare
Cum sa pregatesti fursecuri cu nuci si ciocolata alba:
Incalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius si aseaza intr-o tava curata o hartie de copt. Intr-un bol, bate untul pana cand devine moale si cremos, apoi adauga zaharul si continua sa amesteci pana ce acesta se incorporeaza in unt. Adauga ouale batute si vanilia si invarte bine in amestec. Intr-un alt vas, combina faina cu sarea si nucsoara, apoi adauga-le peste compozitia din unt. Amesteca bine si adauga bucatile de ciocolata alba si nuca macinata, incorporandu-le cu grija in compozitie. Cu ajutorul unei linguri, aseaza gramajoare rotunde de compozitie in tava, urmarind sa lasi suficient spatiu intre fursecuri, pentru a avea loc sa creasca. Lasa-le in cuptor pana cand devin usor aramii pe margini, apoi aseaza-le la racit, intr-un vas curat si uscat.
Astazi este ziua ideala pentru a gati aceasta reteta de fursecuri cu nuci si ciocolata alba!
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!