- Timp preparare:
- 1-2 ore
- Varsta:
- peste 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Fripturi de pui, Carne de pui, Feluri de mancare, La cuptor, Pulpe de pui, Carne, Fripturi, Revelion, Zi de nastere, Pranz, Cina
De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara friptura de pui la cuptor cu sos alb?
Pentru prepararea fripturii de pui la cuptor cu sos alb ai nevoie de:
- pulpe de pui,
- sunca de porc,
- un pahar cu vin,
- un morcov,
- o ceapa,
- unt,
- usturoi,
- rozmarin,
- piper,
- maghiran,
- foi de dafin.
Cum se prepara friptura de pui la cuptor cu sos alb?
Iata cum trebuie sa procedezi:
1. Carnea de pui o sarezi si o pudrezi cu maghiran, piper si rozmarin.
2. Apoi o ungi cu unt.
3. O acoperi cu bucati de sunca de porc si o asezi intr-o tava in care adaugi inca putin unt sau ulei, apa, foile de dafin, o parte din usturoi taiat marunt, morcovul si ceapa feliate. Sosul trebuie sa fie saracacios, sa nu acopere decat fundul tavii, dar nici sa se evapore complet. Carnea de pui trebuie sa o coci in atmosfera fierbinte si putin umeda a cuptorului, nu sa o fierbi in sos.
4. Dai tava la cuptor, timp de o ora, la foc potrivit. O stropesti din cand in cand cu sosul din tava.
5. Daca puiul nu este suficient de sclipitor il mai ungi cu putin unt.
6. Catre sfarsit stropesti puiul cu vin, apoi il ungi cu usturoi pisat marunt.
Friptura de pui la cuptor cu sos alb se serveste cu cartofi prajiti, mujdei, oua ochiuri tari si salata de sezon. Durata totala de preparare a acestei retete este de o ora si 30 de minute.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!