- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- Perioada sarcinii
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La cuptor, Mancaruri cu peste, Mancaruri gustoase, Legume, Peste, Dovlecei, Rosii, Ardei, Mancaruri, Ton, Tarte, Pranz, Cina, Gustoase
Ingrediente:
200 ml lapte
75 g unt
350 g faina
1 ou
1 plic drojdie uscata
busuioc si
rozmarin
sare pentru aluat
umplutura:
1 ceapa
sare
4 sau 5 rosii mici
1 dovlecel
1 ardeigras rosu
100 g cascaval felii
piper macinat,rozmarin si busuiocdupa gust
150g crema de branza
2 oua
1 cutie ton
Cernem faina impreuna cu drojdia intr-un castron,adaugam restul ingredientelor si framantam un aluat potrivit de tare pe care il lasam la crescut. Taiem ceapa in felii mai grosute si o saram. Taiem dovlecelul, ardeiul si rosiile, dovlecelul jumatati de felii, rosiile jumatate sau sferturi iar ardeii julien.
Dam dovlecelul cu sare si apoi il uscam cu un servetel. Taiem si cascavalul felii. Prajim in foarte putin ulei ceapa, ardeiul si apoi dovlecelul. Le lasam deoparte si intindem aluatul. Il despartim in 4 prin 2 fasii de aluat impletit.
Amestecam 2 oua cu crema de branza si putin busuioc, punem peste aluat apoi asezam in fiecare parte, ton, ardei gras impreuna cu rosiile, feliutele de dovlecel si ceapa. Peste acestea punem cascavaul felii. Lasam putin sa se odihneasca
si dam tava la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste frumos si nu mai putem de pofta din cauza mirosurilor.
Reteta propusa de Miclescu Mirela
pentru concursul Qbebe: Retete sanatoase pentru mamici si pitici
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!