- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- Perioada sarcinii
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Paste, Paste de post, La foc, Mancaruri cu legume, Paste cu legume, Mancaruri rapide, Mancaruri gustoase, Mancaruri fara carne, Legume, Conopida, Mancaruri, Italiene, Pranz, Gustoase
De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara pastele cu conopida?
Pentru a prepara patru portii de paste cu conopida ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- o conopida mica
- un pachet de paste penne
- doua linguri de ulei de masline
- doua linguri de stafide
- doi catei de usturoi
- piper, sare, busuioc
- o legatura de patrunjel
Cum se prepara pastele cu conopida?
Pastele cu conopida se prepara usor, in mai putin de o ora. Iata ce pasi trebuie sa urmezi:
1. Spala conopida, curat-o si pune-o la fiert, in apa cu sare.
2. Dupa ce au fiert bucatile de conopida, scoate-le intr-un castron si pune pastele la fiert, in aceeasi apa.
3. Dupa ce au fiert pastele, adauga-le peste conopida si pastreaza o parte din apa fiarta.
4. Intr-o alta oala pune la incalzit uleiul, impreuna cu usturoiul (taiat rondele) si stafidele.
5. Cand usturoiul a capatat o nuanta aurie, adauga in oala pastele, conopida si apa, cat sa obtii o compozitie cremoasa.
6. Spre final, condimenteaza cu sare, piper si busuioc.
Decoreaza pastele cu conopida cu patrunjel tocat marunt si cu felii de lamaie, dupa gust.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!