- Varsta:
- Perioada sarcinii
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Finger Food, La cuptor, Legume, Linte, Ciuperci, Chiftele, Pranz, Gustoase, De post, Vegetariene
Iata o reteta pe baza de legume, reteta `inventata` sau mai bine zis adaptata,pentru ca sunt retete doar cu linte si altele doar cu ciuperci, dar sotului ii plac ciupercile si mie lintea, am zis sa fac ceva pe placul nostru.
Ingrediente:
250 gr linte, 1 ceapa mare, un morcov, 200 gr ciuperci taiate, o legatura marar, o legatura patrunjel, 2 linguri faina, 2 linguri pesmet, 2 oua (pentru cei care nu consuma oua - o lingura de gluten faina), 5 catei usturoi, sare si piper dupa gust, ulei pentru prajit.
Daca lintea este din conserva se foloseste ca atare, dar daca este uscata se fierbe cu putina sare si o frunza de dafin pana se inmoaie.
Ceapa se toaca si se caleste cu o lingura de apa si una de ulei, se adauga morcovul dat pe razatoarea mare. Dupa ce s-au calit se pun intr-un bol si se amesteca cu lintea fiarta, ciupercile tocate, mararul si patrunjelul tocat marunt, faina, pesmetul, ouale, cateii de usturoi pisati, sare si piper dupa gust.
Se amesteca bine toate ingredientele, apoi se formeaza chiftelute si se prajesc in ulei, sau mai sanatos se coc pe o hartie de copt la cuptor. Sunt foarte gustoase si sanatoase!!
Reteta propusa de Urucu Gabriela
pentru concursul Qbebe: Retete sanatoase pentru mamici si pitici
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!